М'ясні, овочеві, рибні, фруктові, солодкі, солоні - запіканку можна приготувати з будь-якого набору продуктів, різними техніками і на будь-який смак.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТакож запіканка вважається дієтичним продуктом і відмінно підходить для тих, хто має проблеми з травленням.
Картопляні запіканки – одна з найпопулярніших страв, які готує практично кожна господиня в Україні.
Чудовим рецептом картопляної запіканки з фаршем поділився сайт rud.ua.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Для початку необхідно очистити картоплю і нарізати її тонкими кружальцями. Також чистимо цибулю і дрібно нарізуємо, чистимо моркву та тремо її на великій тертці. На цій же терці тремо сир.
2. Заправляємо фарш. До нього необхідно додати спеції – базилік, паприка, сіль, перець, а також вершки, все це ретельно вимішуємо.
3. Суміш овочів і грибів підсмажуємо на олії з половиною цибулі до золотистого кольору.
4. Решту цибулі разом з морквою смажимо на олії протягом п'яти хвилин. У цю суміш додаємо ложку сметани, все солимо і ретельно перемішуємо. Далі необхідно накрити все це кришкою і тушкувати протягом декількох хвилин на середньому вогні.
5. Готуємо форму для запікання. Змащуємо її олією і викладаємо інгредієнти шарами. Перший шар потрібно викладати половиною картоплі. Другий – м'ясний фарш. Третій - суміш овочів та грибів. Четвертий морквяний. І "закриваємо" запіканку частиною картоплі, що залишилася.
6. Потрібно заправити запіканку. Для цього перемішуємо сметану, вершки та натертий сир та заливаємо страву.
7. Ставимо наповнену форму в розігріту до 200 ° С духовку і запікаємо протягом 40-50 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Читайте також: