Шашлик – це одна з найпопулярніших страв в Україні. Його готують з різних видів м'яса, але найсмачнішим вважається шашлик зі свинини чи курки. Щоб шашлик вийшов справді смачним, важливо правильно його замаринувати.

Докладніше про те, для чого в ресторанах заливають у шашлик чай перед його смаженням, читайте в нашому матеріалі.

Маринад для курячих крил

Щоб приготувати маринад для курячих крил, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 10 курячих крил
  • 1,5 л води
  • 60 г чорного чаю
  • 2 зубчики часнику
  • італійські трави, сіль, розмарин - за смаком

Приготування

  1. Заваріть чорний чай і дайте йому охолонути.
  2. Очистіть часник і наріжте тонкими пластинками.
  3. В остиглий чай додайте італійські трави, розмарин, сіль та часник.
  4. Перемішайте маринад і залиште настоятися на 10-15 хвилин.
  5. Залийте курячі крила маринадом і залиште їх маринуватися за кімнатної температури на 2-3 години.

Маринад для свинини

Щоб приготувати маринад для свинини, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 кг свинини з жирком
  • 2 л води
  • 70 г чорного чаю
  • 4 цибулини
  • сіль, перець, розмарин - за смаком

Приготування

  1. Закип'ятіть воду та заваріть чорний чай.
  2. Остудіть заварку та процідіть її.
  3. Наріжте свинину невеликими шматочками.
  4. Цибулю наріжте товстими кільцями.
  5. У мисці змішайте свинину, цибулю, сіль, перець та розмарин.
  6. Додайте в миску охолоджену заварку і перемішайте.
  7. Накрийте кришку і поставте її в холодильник на ніч.

Читайте також:

Як за кілька секунд визначити, що вам продають м'ясо з домішками або хімією.

Краще стримувати себе: названо м'ясо, яке може спровокувати інсульт

Хазяйкам на замітку: як швидко розморозити м'ясо. Поради