Шашлик – це одна з найпопулярніших страв в Україні. Його готують з різних видів м'яса, але найсмачнішим вважається шашлик зі свинини чи курки. Щоб шашлик вийшов справді смачним, важливо правильно його замаринувати.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, для чого в ресторанах заливають у шашлик чай перед його смаженням, читайте в нашому матеріалі.
Маринад для курячих крил
Щоб приготувати маринад для курячих крил, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 1,5 л води
- 60 г чорного чаю
- 2 зубчики часнику
- італійські трави, сіль, розмарин - за смаком
Приготування
- Заваріть чорний чай і дайте йому охолонути.
- Очистіть часник і наріжте тонкими пластинками.
- В остиглий чай додайте італійські трави, розмарин, сіль та часник.
- Перемішайте маринад і залиште настоятися на 10-15 хвилин.
- Залийте курячі крила маринадом і залиште їх маринуватися за кімнатної температури на 2-3 години.
Маринад для свинини
Щоб приготувати маринад для свинини, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 2 кг свинини з жирком
- 2 л води
- 70 г чорного чаю
- 4 цибулини
- сіль, перець, розмарин - за смаком
Приготування
- Закип'ятіть воду та заваріть чорний чай.
- Остудіть заварку та процідіть її.
- Наріжте свинину невеликими шматочками.
- Цибулю наріжте товстими кільцями.
- У мисці змішайте свинину, цибулю, сіль, перець та розмарин.
- Додайте в миску охолоджену заварку і перемішайте.
- Накрийте кришку і поставте її в холодильник на ніч.
Читайте також:
Як за кілька секунд визначити, що вам продають м'ясо з домішками або хімією.
Краще стримувати себе: названо м'ясо, яке може спровокувати інсульт