19 серпня українці зіткнуться з обмеженнями у подачі електроенергії через суттєве підвищення температури повітря. З 17:00 до 21:00 буде реалізовано фазу планових відключень. Національний оператор електроенергії «Укренерго» заявив, що поза цим часом жодних обмежень не вводитиметься.

Основною причиною є зростання попиту на електроенергію, викликане аномальною спекою, що охопила Україну в середині серпня. Висока температура, яка, за прогнозами синоптиків, триватиме не менше п'яти днів, є суттєвим викликом для української енергосистеми.

Володимир Кудрицький, генеральний директор «Укренерго», підкреслив, що майбутній тиждень буде особливо складним для енергосистеми, можливе повернення дефіциту. Він наголосив, що енергозбереження матиме вирішальне значення для мінімізації незручностей для споживачів.

«Ми очікуємо, що протягом понеділка-п'ятниці навантаження на енергосистему буде найбільшим, і дефіцит спостерігатиметься не лише ввечері, а й в інші періоди доби», — заявив він.

Вимкнення електрики, фото: youtube.com
Вимкнення електрики, фото: youtube.com

Кудричкий також зазначив, що ситуація, швидше за все, стабілізується після того, як пройде аномальна спека і до кінця серпня будуть введені в експлуатацію додаткові потужності, що генерують, що знизить необхідність у відключеннях.

Гендиректор «Укренерго» закликав усіх українців економно витрачати електроенергію, особливо у години пік, аби допомогти впоратися із навантаженням на енергосистему у цей складний період.

«Перед нами тяжкі п'ять днів, які треба гідно пройти. Я впевнений, що ми зможемо впоратися», - додав він.

Читайте також:

Наразі військові зможуть набагато простіше оформити пільгу на оплату комуналки: що для цього потрібно зробити

Усього 5 категорій: хто з українських пенсіонерів може отримати 100% знижку на оплату комуналки

Будьте готові до цього: українців попередили про нову хвилю відключень світла - коли почнеться