В Україні уряд стикається з проблемами чинної військової системи та вніс зміни до процесу мобілізації.

Прийнято новий закон про мобілізацію, який набув чинності у 2024 році, який супроводжувався запуском програми «Резерв+».

Проте, влада ініціювала експериментальний проект, спрямований на вдосконалення механізму призову чоловіків до збройних сил. Про це повідомила, як пише «znaj.ua», заступник міністра оборони Катерина Черноренко на своїй сторінці у Facebook.

Наказ схвалює експериментальний проект, який дозволяє автоматично перевіряти та оновлювати записи щодо військовозобов'язаних, військовослужбовців та резервістів.

Дані осіб віком від 16 до 60 років будуть зіставлятися із реєстрами Державної міграційної служби, Міністерства юстиції та Державної прикордонної служби.

Це допоможе вирішувати ситуації, коли повістки помилково видаються померлим особам, які перебувають під вартою, а також виправляти будь-які помилки в особистій інформації, за словами Черноренка.

Мобілізація: скрін з відео
Мобілізація: скрін з відео

Також юрист Андрій Межирицький розповів про те, як може працювати ця нова система, пояснивши, що Державна міграційна служба оновлюватиме персональні записи, такі як зміни у життєвому статусі людини, забезпечуючи відображення точної та надійної інформації.

Система розроблена для забезпечення обміну даними між різними реєстрами, включаючи реєстр "Оберіг", для виявлення невідповідностей, таких як померлі люди.

Крім того, очікується, що інтеграція цих реєстрів дозволить ТЦК та СП виявляти будь-яких осіб, які не зареєстровані у системі "Оберіг".

Читайте також:

Про відстрочку від мобілізації тепер можна забути: кого викличуть у ТЦК

На українців, які жодного разу не були в ТЦК, чекає великий "привіт": "Оберіг" виходить на новий рівень

Заслужений арстит України отримав повістку у ТЦК: чим усе закінчилося