Так, досвідчені городники рекомендують при вирощуванні салату дотримуватися помірності при підживленні та поливі, а також вибрати правильне освітлення.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися"Саме пекучі промені сонця можуть спровокувати накопичення в листі гіркоти", - попереджають городники.
Тому салату виділяють місце в півтіні на добре дренованій і добривій ділянці.
На погіршення смаку листя впливає нестача поливів. Якщо ви хочете завжди мати смачні розеточки на городі, не нехтуйте поливами.
Так, вперше зелень поливають відразу після посіву насіння. Далі ґрунт підтримують вологим, поки не з'являться сходи. Саджанці, що ростуть, поливають теплою водою раз на два дні. Листя салату не бояться вологи.
На замітку!
- Рекомендується поливати грядки в канавки міжрядь або лійкою через сітку.
Коли час формування розетки, інтервал між поливами збільшують до 2–3 днів. Можна після поливу замульчувати землю між посадками соломою або тирсою: волога краще зберігатиметься. У такому режимі ділянку поливають до збирання дозрілої зелені.
До речі, існує сорт салату, який за своєю природою не гіркий. Йдеться про дуболистний салат, який характеризується відсутністю гіркоти у смаку та гарною врожайністю. А називається він так, тому що листя салату схоже на листя дуба.
Існують інші сорти рослини, які не гірчать. До них належать ті, що дають зелений сік. А ось сорти з білим непрозорим соком зазвичай мають гіркоту в смаку.
Читайте також:
Урожаю заздритимуть усі сусіди: як правильно підгодувати черешню, щоб збирати її відрами
Правило "чотирьох": що потрібно зробити, щоб полуниця виросла солодкою та запашною
Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх