Апельсини - смачний і корисний фрукт, багатий на вітамін C. Але як вибрати в супермаркеті стиглий, солодкий і соковитий цитрус, не розрізаючи його і не "свердлити" пальцями отвори? Насправді дуже просто, якщо знати деякі секрети.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як вибрати апельсин, щоб він був точно солодким, читайте в нашому матеріалі.
1. "Зелена мітка" свіжості апельсина:
- Шукайте апельсини із зеленою гілочкою. Це вірна ознака свіжості та соковитості.
- Фрукти без гілочки, як правило, більш сухі.
2. Форма апельсина має значення:
- Віддавайте перевагу овальним апельсинам.
- Круглі плоди краще підійдуть для соку, адже вони соковитіші.
3. "Секрет" пупка апельсина:
- Вибирайте апельсини із "закритим" пупком.
- Плоди з "відкритим" пупком зазвичай більш сухі й мають багато білих несмачних прожилок, і вказують на сухість м'якоті.
Дотримуючись цих простих порад, ви завжди будете ласувати смачними й соковитими апельсинами, а ось несмачні й гіркі плоди "пройдуть" повз ваш продуктовий кошик.
Додаткові поради щодо вибору апельсинів:
- Обмацайте апельсин. Він має бути пружним, але не надто твердим.
- Понюхайте фрукти. Стиглий апельсин має солодкий приємний аромат.
- Уникайте плодів із плямами чи пошкодженнями. Також не беріть плоди, які виглядають усохлими.
Тепер ви знаєте, як вибрати ідеальний апельсин! Звертайте увагу на країну виробника.
Читайте також:
Як вибрати смачні та якісні крабові палички: хитрощі, про які ви не знали
Стане в нагоді кожній господині: як вибрати зелений горошок, щоб він не був твердим і старим
Як вибрати свіжий і смачний оселедець, подивившись на його очі: проста хитрість