У сучасному світі, де вибір посуду величезний, багато хто забуває про прості та ефективні рецепти з минулого. Сьогодні ми поділимося лайфхаком від наших бабусь, як зробити антипригарне покриття на сковороді своїми руками.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, що потрібно зробити зі сковорідкою, щоб на ній більше нічого не пригорало, читайте у нашому матеріалі.
Навіщо це потрібно?
- Економія Вам не потрібно переплачувати за сковороду з антипригарним покриттям.
- Безпека: Ви можете бути впевнені у безпеці використання такої сковороди, адже покриття буде натуральним.
- Ефективність: Саморобне покриття відмінно запобігає прилипанню їжі.
Що вам знадобиться:
- Сковорода
- Сіль
- Рослинна олія
Як зробити:
- Нагрійте сковороду на середньому вогні.
- Насипте в неї склянку солі.
- Смажте сіль 15-20 хвилин, помішуючи лопаткою.
- Залишіть сковороду остигати.
- Видаліть сіль і промийте сковороду теплою водою без миючого засобу.
- Висушити сковороду на вогні.
- Нанесіть на сковороду кілька крапель олії.
- Розігрійте сковороду на невеликому вогні протягом 3 хвилин.
- Повторіть кроки 7-8 ще двічі.
- Протріть сковороду сухою серветкою.
Ваша сковорода з антипригарним покриттям готова!
Порада:
- Використовуйте тільки рафіновану олію.
- Не мийте сковороду в посудомийній машині.
- Не використовуйте абразивні миючі засоби.
Тепер ви можете готувати смачну та здорову їжу без прилипання та підгорання!
Читайте також:
Допоможе звичайний рис: що потрібно зробити, щоб посуд та каструлі ідеально блищали.
Вам захочеться втекти з дому: чому не можна залишати немитий посуд на ніч