Стало відомо, що Росія допомогла Північній Кореї отримати доступ до міжнародних банківських систем. Йдеться про розблокування $9 млн із $30 млн заморожених північнокорейських активів, що зберігаються у російських банках.

Як написала газета The New York Times з посиланням на співробітників розвідки країн-союзників США, багато чого вказує на те, що Північна Корея передала Москві зброю для війни в Україні. Натомість Росія дозволила КНДР розблокувати заморожені активи на мільйони доларів і, ймовірно, допомогла Пхеньяну отримати доступ до міжнародних банківських мереж.

І справді, нові зв'язки в банківській сфері стали дуже переконливим свідченням зміцнення відносин Північній Кореї та Росії.

За словами представників розвідки США, росія дозволила розблокувати $9 млн із $30 млн заморожених північнокорейських активів, що зберігаються у російській фінансовій установі.

Ці гроші Пхеньян, ймовірно, використає для купівлі нафти. Крім того, за даними розвідки, підставна компанія нещодавно відкрила рахунок в іншому російському банку, а значить, Москва, можливо, допомагає Пхеньяну обійти санкції ООН, які забороняють більшості банків вести бізнес з Північною Кореєю. Новий банківський рахунок відкрито у невизнаній Південній Осетії, яка має тісні зв'язки з Росією.

Нагадаємо, що минулого місяця Білий дім заявив, що має докази передачі Північною Кореєю балістичних ракет до Росії. За даними США, натомість Північна Корея розраховувала отримати озброєння чи військові технології.

А от згідно з аналізом британського аналітичного центру, Пхеньян також, судячи з усього, відправив до 2,5 млн патронів до Росії.

Читайте також:

За скільки можна купити найдешевшу квартиру у Чехії, щоб переїхати туди з України

Його пам'ятали за серіалами "Повернення Мухтара" та "Глухар": у Росії не стало відомого актора

Росіяни вже дуже обережно використовують бойові літаки: що в них сталося

Українців уже попередили про проблеми, які на них чекають у Канаді: що потрібно знати