Езотерики та психологи запевняють, що певні типи картин несуть не позитив, а погану енергетику. Вважається, що зображення на картині мають викликати лише позитивні емоції та подобатися господарям житлового приміщення. Таким чином, не потрібно вішати картини, що зображують негатив, агресію, портрети померлих родичів або зірок, засушених комах або квіти (за винятком соломки та дерева).

Опадаючі квіти та сухоцвіти

В'янучі квіти з пелюстками, що опадають, або ваза з красивими сухоцвітами - на перший погляд ці картини не викликають занепокоєння. Але їх таки не радять вішати в будинку. Такі квіти - це те, з чого йде життя або вже пішла і, якщо на них постійно дивитися, то оптимізму вони не додадуть, а ось депресію себе увігнати можна. Це стосується і зламаних дерев, які, наприклад, часто зображують у лісових пейзажах. Тому такі картини краще не тримати в хаті, у крайньому випадку повісити їх десь у коридорі.

Написи без сенсу та ієрогліфи

Картини з ієрогліфами та написами, які людина не може розшифрувати, можуть нести важко контрольовану енергію. Езотерики рекомендують уникати подібних зображень, щоб не залучити непередбачувані події у своє життя.

В інтер'єрі такі картини досить часто виглядають стильно, і вішати їх на стіни можна, але якщо ви володієте мовою ієрогліфів і точно знаєте, що написано на полотні. Інакше від таких зображень краще відмовитися.

Особливу обережність потрібно виявити до різних написів і фраз, написаних невідомими або мертвими мовами.

Поодинокі об'єкти

Вважають, що картини з одиничними об'єктами притягують у життя людини самотність. Дерево, корабель у морі, тварина в полі і навіть одна гора хоч і чудово виглядатимуть в мінімалістичному інтер'єрі, але не налаштують вас на яскраве і насичене життя.

Езотерики радять не вішати такі витвори мистецтва у себе вдома, особливо якщо ви хочете щасливих стосунків або знаходитеся у пошуку другої половинки.

Дикі звірі

Подумайте, чи варто вішати картини із зображенням вовків, тигрів та ведмедів у приміщенні, якщо вони символізують агресію та злість, властиві їм від природи. Подібні емоції полотно може передавати і господарям будинку, і замість естетичного задоволення ви отримаєте сварки та розбрат у сім'ї.

Природні катастрофи та воєнні дії

Картини із зображенням важливих історичних битв, воїнів у обладунках, а також шторму на морі та виверженням вулкана можуть викликати справжнє захоплення та нести матеріальну цінність для власника.

Однак, на думку психологів, вони несуть у собі енергію руйнування, яку людина переймає на себе і на підсвідомому рівні починає відчувати напругу, тривогу та занепокоєння.

Зруйновані будівлі

Картини з руїнами колись розкішного замку можуть приваблювати своєю загадковістю та містицизмом, але це все-таки руїни. В езотериці вони символізують смерть, розруху та злидні, а в будинку не повинно бути нічого розбитого чи зламаного. Будь-яке зображення хаосу псує ваші стосунки із всесвітом, приваблює біду і призводить до дезорганізації простору.

Читайте також:

Виявляється, це небезпечно: чому в квартирі не можна тримати грошове дерево. Ви про це не знали

У будинок постукає покійник: чому у квартирі не можна зберігати засушені квіти. Важлива прикмета

Багато хто каже, що це до покійника: чому насправді собака починає рити ями у дворі. Зверніть на це увагу