Пуховики – must have у будь-якому зимовому гардеробі. Ще б пак, пуховики, наповнені натуральним пухом і пером дуже легкі, і мають найкращу теплоізоляцію. Отже, якщо ви володар пуховика з пух-пером, то морози людині не страшні. Але, крім відчутних плюсів, такі пуховики мають і свій мінус. І справді, головна проблема пуховика — це чистка.

Так, кожна господиня знає, що пуховик не так просто випрати. Вся справа в тому, що сушитися пуховик зазвичай довго, а результат чищення не завжди ідеальний. Крім того, ризик того, що після прання можна дістати зіпсовану річ дуже високу, а кількість людей, які після прання вдома намагаються реанімувати улюблений пуховик у хімчистці тільки росте.

Разом з тим, за допомогою простих підручних засобів у домашніх умовах можна швидко очистити без прання рукави і комір, які найчастіше брудняться.

Перший спосіб: нашатирний спирт

Вам потрібно змішати 1 ч.л. нашатирного спирту, 1 ч. л. гелю для миття посуду та 100 мл води. Змочіть губку в розчині та натріть плями на одязі. Зачекайте 30 хвилин та змийте.

Другий спосіб: господарське мило

Натріть їм плями та залиште на 30-40 хвилин. Протріть одяг губкою та змийте.

Третій спосіб: перекис

Змішайте 3 ч. л. препарату із 1 склянкою теплої води. Змочіть ватний диск та протріть брудні місця. Легко почистіть одяг зубною щіткою та змочіть лимонним соком. Зачекайте 20 хвилин і протріть серветками.

Четвертий спосіб: засіб для виведення плям

Цей магазинний помічник допоможе позбавитися бруду на одязі. Використовуйте її так, як пише в інструкції на упаковці.

Читайте також:

Спати буде набагато приємніше: хитрощі, які допоможуть освіжити постільну білизну без прання

Що потрібно зробити з пральною машинкою, якщо під час прання вимкнули світло

Адже наші бабусі не дарма так робили: навіщо перед пранням кидати сіль на одяг

Перевірений спосіб: що потрібно зробити, щоб пральна машинка перестала стрибати під час прання