Алюмінієвий посуд, відомий своєю доступністю, є популярним вибором на кухні. Однак побоювання щодо потенційних ризиків для здоров'я виникають через вилуговування металів у їжу, особливо при впливі кислих інгредієнтів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяХоча на поверхні посуду зазвичай утворюється оксидна плівка, що захищає їжу від прямого контакту з алюмінієм, цей шар може бути пошкоджений кислими продуктами.
Що можна готувати в алюмінієвому посуді:
Бульйони (м'ясні та рибні), супи (крім кислих), страви на рибній основі.
Яйця готуються різними способами.
Каша зварена на молоці.
Страви з тіста: макарони, млинці, пельмені, пельмені.
Овочеві страви без кислих інгредієнтів, наприклад, картопля, кабачки та баклажани.
Чого слід уникати готувати в алюмінієвому посуді:
Борщ (як червоний, і зелений), кислі супи.
Компоти та варення, що передбачають вживання кислих фруктів.
Квасоля в томатному соусі, тушкована та квашена капуста, маринади та кислі соуси.
Кисломолочні продукти, такі як сметана, ряжанка, сир та кефір.
Ці рекомендації спрямовані на запобігання контакту металу з харчовими продуктами та подальшому проковтуванню алюмінію, що може становити небезпеку для здоров'я.
Як альтернатива пропонується використовувати багатошаровий посуд. Хоча багатошарові варіанти і коштують дорожче, вони мають внутрішнє покриття з високоякісної нержавіючої сталі, що унеможливлює потенційну небезпеку для здоров'я, пов'язану з прямим впливом алюмінію.
Читайте також:
І не потрібно жодних банок: як досвідчені господині роблять квашену капусту у звичайному пакеті
А тепер перевірте свій: як дізнатися, чи був автомобіль в аварії перед тим, як ви його купили
Лікарняний на 5 днів без походу до лікаря: українцям розповіли, як це правильно зробити