Щоб швидко та якісно почистити оселедець, можна виконати такі дії:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти/Інструменти:
Оселедець.
Ніж із гострим тонким лезом.
Обробна дошка для їжі.
Целофановий чи паперовий пакет.
Інструкції:
Покладіть дошку на плоску поверхню і накрийте її поліетиленовим або паперовим пакетом. Це полегшує очищення після обробки оселедця.
Відріжте у оселедця голову і зробіть надріз уздовж черевця, щоб видалити нутрощі.
Промийте оселедець під прохолодною проточною водою і викиньте пакет, яким закривали обробну дошку.
Підтягніть вказівний палець під хребет і ребра оселедця так, щоб два або три ребра опинилися під пальцем.
Натисніть великим пальцем на верхню частину хребта і повністю витягніть його з оселедця. Цю дію має видалити хребет повністю.
Гострим ножем зріжте частину хребта, що залишилася, біля хвоста оселедця.
Розділіть філе, що вийшло, на шматочки потрібного розміру.
Виконання цих кроків може спростити процес чищення оселедця, зробивши його більш доступним для тих, хто може вагатися через передбачувану складність завдання.
Чищення оселедця може виявитися для декого складним завданням через складну структуру його кісток. Однак кілька простих кроків можуть значно спростити процес. За допомогою гострого ножа, обробної дошки та поліетиленового або паперового пакета ви можете ефективно видалити хребет оселедця, що дасть вам змогу легко насолоджуватися філе, не турбуючись про кістки.
Цей метод не тільки економить час, а й зводить до мінімуму подальше очищення. Завдяки цим хитрощам ви зможете впевнено приготувати і смакувати цю смачну рибку без небажання, пов'язаного з процесом її чищення.
Читайте також:
Ви точно хвастатиметеся цим рецептом: як приготувати соковиту закуску з лаваша з начинкою з овочів
Цього року не викидайте бадилля від помідорів: як воно може стати в нагоді на городі
Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями