Нічого дивного в тому, що новачки водії часто заплутані в пристрої автомобіля.

Основна плутанина виникає в плані перемикання передач та керування педалями під час руху. Іноді, незважаючи на загальне розуміння того, що задню передачу на автоматичній коробці не рекомендується включати в русі, така дія іноді трапляється випадково. Наприклад, водій може ненароком переключити коробку на задню передачу.

Тепер давайте розберемося, чи це може спричинити якісь небезпеки.

Задня передача на автоматичній коробці:

Спочатку важливо відзначити, що тип автоматичної коробки (наприклад гідротрансформаторний автомат або варіатор) не має великого значення в цьому контексті. Операція вибору передач не безпосередньо пов'язана з двигуном та іншими силовими частинами автомобіля. Інженери передбачили цей момент та забезпечили відповідний захист.

У деяких автомобілях неможливо включити задню передачу (R), доки машина повністю не зупиниться. В інших випадках, навіть якщо ви перемкнете коробку на задню передачу в русі, це зазвичай не призведе до негативних наслідків. Ваш автомобіль продовжить рух уперед, незважаючи на вашу спробу перейти на задню передачу.

Що стосується автомобілів з механічною коробкою передач:

У разі механічної коробки передач відсутній подібний захист. Деякі можуть подумати, що спроба перейти на задню передачу під час руху може пошкодити коробку. Однак, це не так. Коли ви намагаєтеся перейти в режим задньої передачі (R) в механічній коробці, ви почуєте скрегіт і відчуєте опір, тому що шестерні в коробці будуть обертатися в різні боки.

Таким чином, спроби переключитися на задню передачу на механічній коробці не призведуть до поломки коробки передач і не вплинуть на її зношування.

Читайте також:

Кохання під гуркіт війни: зрадниця Лоліта закрутила роман із таким самим зрадником з України

Як адаптуватися до переведення годинника на зимовий час: у вас залишилося мало часу, щоб підготуватися

Як ефективно очистити воду в домашніх умовах: ви забудете про покупну назавжди