Ті, хто часто їздить трасами, хоча б раз, але спостерігали незвичну картину — тягач, причіп, а на колесах цього причепа обертаються порожні пластикові пляшки, які закріплені або на гайках, або вставлені в отвори колісного диска. На перший погляд можна подумати, що це випадковість чи чиєсь витівка. Насправді це продумане рішення, яке дозволяє вчасно уникнути проблем у дорозі.

Виявляється, такий своєрідний лайфхак, у вигляді пляшок на колесах, у далекобійників є гарною перевіркою власної безпеки протягом усього шляху. Коротко його можна позначити так: якщо між подвійними колесами фури застряг камінь — це ситуація позаштатна, а якщо на колесах висять пластикові пляшки — все йде за планом.

Через мороз або механічну поломку можуть заблокуватися гальмівні колодки, що призведе до блокування вже колеса або спарки (здвоєних коліс) цілком. І пляшки на колесах у далекобійників стоять якраз як візуальний визначник для подібних випадків. Звичайно потужності двигуна вантажівки вистачить для того, щоб машина їхала як завжди, але покришка тертиметься об асфальт, що неминуче призведе до вибуху колеса.

Ошметки гуми, що розлітається, становлять загрозу як для оточуючих, так і для самого далекобійника. Втрата однієї з шин здатна привести як максимум до аварії, як мінімум — до втрати часу через заміну колеса прямо на дорозі. Пластикові пляшки на колесі фури у далекобійників дозволяють не проґавити момент його блокування. Перебуваючи в кабіні, можна легко помітити в дзеркало заднього виду ту пляшку, що не обертається на ходу, та й вчасно вжити заходів.
Читайте також: