В Україні переписали відсотки з автокредитів.

Якщо вірити статистиці, то порівняно з початком 2023 року, автокредитування наразі зросло більш як у 3 рази. Так, за підсумками серпня кількість "кредитних" продажів нових автівок склала 943 одиниць проти 316 одиниць у січні 2023 року.

При цьому очікується, що до кінця року за програмами автокредитування можуть продавати до 1500 автомобілів на місяць.

За словами експертів, такі зміни відбудуться після зниження облікової ставки НБУ, яка до кінця року може впасти до 18% річних, що зробить кредити "дешевшими" та вплине на зростання продажів на авторинку.

Йдеться про середньострокову перспективу – півтора-два місяці, повідомив керівник управління автокредитування Глобус Банку Сергій Кіпоренко.

"Зниження облікової ставки є стимулом для зниження (відсотків. — ред.) майже всіх кредитних банківських програм, і зокрема автокредитування, адже залучені фінансові ресурси стануть дешевшими. Відповідно, зростання доступності кредитів позначиться на зростанні продажів", — вважає фахівець.

Також важливою умовою для підтримки попиту залишається стабільність курсу гривні щодо долара. Крім того, на ситуацію впливає поступове відновлення економіки, що позначається на доходах українців.

З урахуванням вищесказаного, банки прийматимуть рішення про швидке зниження відсотків за автокредитами, а також про розширення партнерських програм з автодевелоперами. У результаті покупці мають досить широкий вибір як кредитних умов, так і автобрендів, прогнозує Кіпоренко.

Читайте також:

З пільгами будуть проблеми: у Німеччині вже хочуть розділити українських біженців на два класи

Вона перетвориться на курник: скільки може стояти машина без руху і що з нею станеться

На неї заглядалися навіть закордонні дипломати: як виглядав радянський автомобіль "Салют" з дверима, що підіймалися.

Археологи позаздрять: українець викопував тещі город і розкопав унікальну річ із минулого