Старт автомобільного двигуна часто вимагає використання стартера та акумуляторної батареї. Водії знають, що акумулятор може припинити роботу в незручний момент, особливо в холодну пору року. У таких ситуаціях дроти для прикурювання стають невід'ємним аксесуаром, який легко поміститься в багажник і займе мінімум місця. Досвідчені автолюбителі завжди носять дроти з собою, що прикурюють, так як вони знають, що ці дроти можуть бути сильно корисними.

Докладніше про те, як правильно вибрати дроти для "прикурювання" автомобіля, читайте у нашому матеріалі.

Однак, для безпечного використання проводів потрібно знати їхні характеристики та особливості. У цій статті ми розповімо про те, як вибрати якісні дроти для прикурювання.

Одне з головних питань при виборі дротів для прикурювання – це максимальний струм, який вони можуть витримати. Краще вибирати моделі з максимальним струмом не менше 400 А. Також слід звертати увагу на переріз проводів - він має бути не менше 12 мм², ідеально, якщо це значення становить 16 мм² і вище.

Важливим аспектом є якість "крокодилів" на кінцях дротів. Вони повинні мати мідні зуби, надійно з'єднуватися з проводом та забезпечувати міцне захоплення клем акумулятора автомобіля.

Не менш важливо вибирати дроти з надійною та морозостійкою ізоляцією, щоб дроти могли працювати справно навіть у холодну погоду. Довжина проводів також відіграє роль – оптимальною довжиною буде близько 4 метрів.

Не варто забувати, що головне не загальна товщина дроту, а товщина жил та перетин. Товстий дріт не завжди означає кращу якість, тому варто звернути увагу на товщину жил та перетин дроту.

Рекомендується купувати проводи, що прикурюють, тільки в спеціалізованих магазинах у перевірених виробників. Це мінімізує ризик купівлі низькоякісних товарів, які можуть не впоратися із запуском двигуна в критичний момент.

Правильний вибір проводів для прикурювання допоможе вам бути готовим до непередбачених ситуацій на дорозі та забезпечити безпечний та ефективний запуск автомобільного двигуна за потреби.

Читайте також:

Чому ваша машина може затихнути, якщо ви заллєте повний бак палива

Це знадобиться кожному: як завезти машину, якщо раптом сів акумулятор.

Не нарвіться на великі неприємності: що потрібно зробити після того, як перевели машину на газ