Кожен власник автомобіля скаже, що навіть маленька подряпина може зіпсувати зовнішній вигляд улюбленої "залізної ластівки". Адже здебільшого водії навіть не знають, де, коли і за яких умов подряпали свій автомобіль. Виявляється, усунути дефект на машині можна самостійно.

Найпростіший спосіб прибрати подряпини на кузові автомобіля полягає в тому, що подряпини рясно поливаються аерозолем (поліролем), після чого пошкоджену ділянку кузова потрібно протерти будь-якою м'якою серветкою.

Так, аерозолі (поліролі) для видалення подряпин працюють шляхом руйнування верхніх шарів ЛКП. Вони повністю видаляють верхній шар і вгризаються в кольоровий шар, щоб заповнити подряпину і тим самим відновити початковий вид покриття.

Існує три види поліролей:

  • тверді;
  • кремоподібні;
  • рідкі.

При використанні твердої поліролі буде витрачено значно більше часу. З рідкими поліролями теж багато клопоту, тому що необхідно використовувати склад з великою кількістю силіконів, інакше будуть проблеми з вирівнюванням поверхні кузова.

Вважається, що найзручнішим способом є застосування кремоподібних паст на основі високополімерних восків та поліролей.

Якщо поліроль не допоміг, можна використовувати полірувальну машинку і пасту з дрібними абразивними елементами:
  1. Миємо авто спеціальним шампунем і ретельно його сушимо;
  2. Зачищаємо подряпину змоченою ганчіркою, потім її потрібно витерти насухо.
  3. Наносимо абразивну пасту на полірувальне коло.
  4. Продовжуй доти, доки подряпина не зникне.

Лайфхаки від глибоких подряпин

Відкритий метал схильний до появи корозії, тому глибокі подряпини слід видаляти оперативно, щоб потім як неприємний бонус не вирішувати проблему іржі. Корозія швидко збільшить глибину пошкодження. У таких випадках експерти радять застосовувати спеціальний акриловий олівець.

Як користуватися акриловим олівцем

Вимийте машину, знежиріть та зачистіть подряпину від бруду та пилу.

Експерти радять використати малярну стрічку. Її потрібно наклеїти на ділянки довкола дефекту. Це допоможе під час роботи не виходити за межі подряпини.

Підберіть правильний колір акрилового олівця і нанесіть його пензликом на подряпане місце. Акриловий олівець повинен засохнути вже за 20-30 хвилин.

Важливо!

  • Після використання акрилового олівця не рекомендують мити авто протягом наступних десяти днів. Це потрібно, щоб не порушити процес полімеризації. Якщо поверхня знову випадково пошкодилася, можна через 10 днів повторити процедуру.

Читайте також:

Багато водіїв цього не знають: чому на парковці не потрібно складати дзеркала

Готуємось до зими: що таке "чорний лід" на дорогах і як через нього можна вилетіти з траси

Готуємо машину до осені та зими: що потрібно зробити, щоб двірники ідеально чистили скло

Секрет, про який знають не всі: навіщо досвідчені водії завжди возять у багажнику пачку харчової соди