Попит на електромобілі (EV) в Україні зростає, причому значне зростання спостерігалося у серпні 2023 року.

Про це повідомляє «autocentre»

У серпні в Україні зареєстровано 3841 електромобіль. Це є суттєвим зростанням у 2,6 рази порівняно з тим же місяцем минулого року.

При порівнянні серпня та липня того ж року продаж електромобілів зріс на 11%.

Більшість електромобілів, зареєстрованих в Україні, є імпортними. У серпні було зареєстровано 3080 вживаних електромобілів та 684 нових. У комерційному сегменті зареєстровано всього 3 нових електромобіля та 74 уживані.

Серед нових електромобілів найбільш популярними моделями у серпні були Volkswagen ID.4 (275 реєстрацій), Volkswagen ID.6 (58 реєстрацій), Audi Q8 e-tron (40 реєстрацій), Toyota BZ4X (39 реєстрацій) та Honda E (34 реєстрації).

До п'ятірки найстаріших електромобілів, вперше зареєстрованих в Україні, увійшли Nissan Leaf (505 реєстрацій), Volkswagen e-Golf (422 реєстрації), Tesla Model 3 (361 реєстрація), Tesla Model Y (218 реєстрацій) та Renault Zoe (183 реєстрації).

З початку року в Україні зареєстровано близько 19900 електромобілів. Це означає значне зростання у 2,7 раза порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Дані свідчать про зростання інтересу до електромобілів серед українських споживачів, причому популярність набирають як нові, так і вживані моделі. Ця тенденція узгоджується з глобальним зрушенням у бік сталого транспорту та скорочення викидів.

Читайте також:

Яблуня віддячить вам небувалим урожаєм: зробіть це восени з деревом і ви здивуєтеся

Готуйтеся до "квартирних штрафів": що чекає на українців вже у вересні і скільки доведеться заплатити

Нові повістки через "Дію": що відомо і що розповіли у Мінцифри