Оселедець по-корейськи з аджикою і цибулею - неймовірно смачна закуска. З правильними приправами всіма улюблений оселедець стає ще смачнішим.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСаме приготування багато часу не займає. А ось процес маринівки довгий, тому робити оселедець доцільно напередодні застілля і тоді наступного ранку він буде вже готовий.
Отже, щоб приготувати оселедець по-корейськи з аджикою та цибулею, необхідно підготувати такий набір продуктів:
- оселедець свіжий - 1 кг або філе оселедця - 700 г;
- цибуля ріпчаста - 250 г;
- оцет столовий 9% - 50 мл;
- олія рослинна - 60 мл;
- ще корейська приправа для моркви – 15 г;
- аджика – 1-2 ч. ложки;
- сіль – 25 г;
- перець чорний мелений - за смаком.
Свіжоморожений оселедець потрібно розрізати по черевці і почистити, видаляючи всі плавці, хребет та бічні кістки. Рибу вимиваємо.
Кожен оселедець обробляємо на філе (хребет з великими кістками видаляємо, а шкіру залишаємо).
Розрізаємо філе оселедця на шматочки шириною близько 2,5 див.
Складаємо шматочки оселедця в миску.
У мисці з'єднуємо оцет, перець, приправу для корейської моркви та аджику (якщо аджика дуже гостра, то орієнтуйтеся на свій смак). Всипаємо сіль. Якщо в корейських спеціях вона вже є, то кількість потрібно зменшити приблизно до 20 грам.
Перемішуємо до однорідності.
Приготовлений маринад додаємо в миску з оселедцем та цибулею. Все перемішуємо.
Забираємо рибу в холодильник на 1 добу. Можна залишити в мисці або перекласти оселедець у маринаді в скляну банку, судочок.
Читайте також:
Всі будуть просити добавки: рецепт оселедця під шубою, що робиться в багеті
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Цей смак просто дурманить: рецепт фаршированого малосольного оселедця. Такого ви не куштували
Чарівна закуска: рецепт маринованого оселедця, який робиться з гірчицею