Відкриті пиріжки з м'ясом стануть улюбленим перекушуванням для ваших дітей, які вимагатимуть дати їм такі "міні-піци" до школи.

Докладніше про те, як приготувати відкриті пиріжки з м'ясом, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування відкритих пиріжків з м'ясом нам знадобиться:

Спосіб приготування відкритих пиріжків з м'ясом:

Молоко ніжно підігрійте до комфортної температури для відкритих пиріжків із м'ясом. У невеликій мисці з'єднайте дріжджі, 1 чайну ложку цукру та 50 мл теплого молока, ретельно перемішайте. Дайте дріжджам активуватися протягом 10-15 хвилин, і на поверхні повинна утворитися пухнаста шапочка.

Борошно для відкритих пиріжків з м'ясом просійте через дрібне сито, оберіть широку ємність, щоб борошно не розліталося. Процес просіювання збагатить борошно киснем, завдяки чому тісто стане більш пишним та повітряним, і його здатність підійматися буде збільшена.

Для замісу тіста для відкритих пиріжків із м'ясом візьміть міцну, широку та глибоку миску. Збийте яйце з цукром і сіллю, що залишився. Додайте тепле молоко (100 мл) та добре перемішайте. Влийте активовані дріжджі та знову перемішайте. Поступово додайте близько 3/4 просіяного борошна. Можна робити це через сито, щоб борошно просіялося двічі. Перемішайте тісто для відкритих пиріжків із м'ясом ложкою. На цьому етапі воно буде дуже клейким.

Поетапно додавайте борошно, що залишилося, кожен раз ретельно перемішуючи і стежачи за консистенцією тіста для відкритих пиріжків з м'ясом. Важливо не додати занадто багато борошна, щоб тісто для відкритих пиріжків з м'ясом не стало дуже щільним і тугим. Враховуйте, що вам може знадобитися більше або менше борошна, залежно від консистенції тесту.

Тісто для відкритих пиріжків з м'ясом має бути м'яким, однорідним і трохи липким до рук. Покрийте миску з рушником тестом, щоб уникнути протягів, і залиште його в теплому місці на 1,5-2 години, щоб піднятися. Час підйому залежить від температури навколишнього середовища та активності дріжджів.

Приготуйте начинку для відкритих пиріжків із м'ясом. Дрібно наріжте цибулю, попередньо очищену від шкірки, або подрібніть її на дрібній тертці для начинки для відкритих пиріжків з м'ясом.

З'єднайте цибулю з фаршем, посоліть і добре перемішайте. За бажання додайте будь-які спеції.

Тісто для відкритих пиріжків з м'ясом має піднятися - його обсяг повинен збільшитися у 2-2,5 рази, а на поверхні з'являться зморшки та бульбашки.

Тісто для відкритих пиріжків з м'ясом акуратно перекладайте на стіл, посипаний борошном. Розділіть його на рівні частини залежно від бажаного розміру відкритих пиріжків із м'ясом.

Для відкритих пиріжків розкотіть кожну частину тіста в круглий коржик. Викладіть начинку для відкритих пиріжків з м'ясом на середину коржика. Підніміть краї тіста для відкритих пиріжків із м'ясом, защипнувши його бічними складками. Середину начинки для відкритих пиріжків з м'ясом залиште відкритою.

Викладіть відкриті пиріжки з м'ясом на лист, застелений пергаментним папером. Прикрийте їх рушником і залиште для вистоювання на 10-15 хвилин.

Злегка збийте яйце з молоком.

Змастіть відкриті пиріжки з м'ясом перед випіканням сумішшю яйця та молока, щоб вони набули золотистого відтінку при випіканні.

Випікайте відкриті пиріжки з м'ясом у розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці до золотистого кольору приблизно 20-25 хвилин.

Читайте також:

З'їжте з ранку та ще й на роботу понесете: рецепт овочів із яйцем, запечених у звичайній булочці

Хрусь-хрусь, в гості до вас стукаю: рецепт неймовірного капустяного салату німецькою. У чому його секрет

Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи