Помідори, напевно, вважаються найпопулярнішою рослиною, яка вирощується в наших городах. Проте дуже часто городники стикаються із проблемою, що помідори тріскаються. Чи безпечні розколоті помідори? Давай з'ясуємо.

Швидкі перепади вологості можуть спричинити тріщини на помідорах. Коли плід абсорбує воду швидше, ніж шкірка може розтягуватися, він тріскається.

Безпека споживання

У більшості випадків помідори з тріщинами безпечні для споживання. Головне, що потрібно перевірити, – це відсутність плісняви ​​чи гнилі у тріщинах. Якщо такі є, краще відрізати цю частину помідора або зовсім не використовувати такий плід для їжі.

Переважна більшість тріщин на помідорах є лише поверхневими. Якщо вони виглядають свіжими і немає слідів гниття чи плісняви, такий помідор є абсолютно безпечним для вживання. Проте, варто придивитися до ділянок навколо тріщини.

Коли варто бути обережним?

Якщо навколо тріщини з'являється пліснява або структура помідора стає м'якшою, краще відмовитися від її вживання. Цвіль може проникати глибоко всередину, і навіть невелика ділянка може містити шкідливі мікроорганізми.

Читайте також:

Ваші помідори будуть кислими та недозрілими: не робіть цих помилок. Роз'яснення

Ви навряд чи здогадувалися: чому ваші помідори довго дозрівають і що потрібно зробити

Ви ними плюватиметеся: ось чому помідори можуть стати товстошкірими. Не повторюйте цю помилку