Курка - це дуже корисне та смачне м'ясо, яке можна готувати в різному вигляді. Цю страву називають курка "Пікассо", тому що вона подається з болгарським перцем, який має різні відтінки та кольори. Часто при готуванні використовують кілька різнокольорових видів перцю, щоб зробити відповідне оформлення.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКурка "Пікассо" може бути як гарніром, так і окремою стравою.
- Куряча грудка 4 штуки;
- Цибуля 2 штуки;
- Солодкий перець 3 шт.;
- Часник 3 зубчики;
- Помідори: 4 штуки;
- Овочевий бульйонний кубик 1 штука;
- Сир 100 г;
- Суміш італійських трав 1 столова ложка;
- Вода ½ склянки;
- Вершки ½ склянки;
- Оливкова олія 2 столові ложки;
- Мускатний горіх щіпка;
- Сіль за смаком;
- Вершкове масло|мастило | 1 столова ложка;
- Молотий чорний перець за смаком
Наріжте болгарський перець кільцями (краще вибрати трьох різних кольорів - це виглядає яскравіше), попередньо видаливши насіння. Цибулю нарізати півкільцями, часник натерти на дрібній тертці.
Курячі грудки посолити, поперчити. У комбінації 2 столові ложки оливкової та 1 столова ложка вершкового масла, обсмажити грудки до золотистої скоринки. Перекласти у форму для духовки.
У цій же сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, перекласти до курки.
Дістати, посипати сиром натертим на тертці, помістити курку назад в духовку, але вже без фольги, ще на 15 хвилин, поки сир не розплавиться.
Читайте також:
Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись
Як за кілька секунд визначити, що вам продають м'ясо з домішками або хімією.
Усі думатимуть, що це пиріг: рецепт фаршированого батона з м'ясом, помідорами та огірком