складові

Перестиглі огірки 500 г
Солодкий перець 1 штука
Цибуля 200–250 г
Сіль 70 г
Вода 250 мл
Цукор 150 г
Яблучний оцет 350 мл
Чеснок 1 зубчик
Чорний перець горошком ½ ч. ложки
Запашний перець горошком 4-5 штук
Насіння гірчиці ½ ч. ложки

Огірки очистіть від шкірки. Розріжте вздовж на половинки і ложкою вишкріб насіння.

Вказано вагу вже очищених овочів.

Подрібніть підготовлені огірки, перець та цибулю ножем або в блендері. Складіть у друшляк, посоліть, перемішайте і залиште на 2 години.

Якщо використовуєте блендер, залишайте невеликі шматочки, не перетворюйте масу на кашку.
Налийте воду у каструлю. Додайте цукор, оцет, подрібнений часник, горошини перо та гірчицю. Помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб розчинилися всі кристали.
Додайте овочі до маринаду. Помішуючи, готуйте все ще 5 хвилин.
Перекладіть реліш у миску. Остудіть і приберіть у холодильник.
Читайте також: