Усі українці звернули увагу на те, що при затвердженні бюджету нашої країни на 2025 рік поставили курс долара – 45 гривень.

Звичайно, ще років 5 тому це шокувало б нас, але зараз такі цифри здаються цілком реальними. І ще добре, якщо долар буде по 45, а не за 50 гривень за "зелений". А чи може долар коштуватиме 45 гривень ще до кінця 2024 року?

Курс долара, фото: youtube.com
Курс долара, фото: youtube.com

Економіст Данило Монін попередив про можливе значне послаблення гривні до кінця 2024 року. На його думку, Національному банку України (НБУ) буде важко утримати курс долара на рівні 41-42 гривні. Про це він сказав у коментарі "24 Каналу".

Монін вважає, що ситуація на валютному ринку, ймовірно, розвиватиметься за девальваційним сценарієм.

Однією із головних причин очікуваної девальвації Монін називає закладений у проекті державного бюджету середній курс долара на рівні 45 гривень. Це може спонукати НБУ розпочати процес планової девальвації національної валюти.

Обмін валют в Україні, фото: youtube.com
Обмін валют в Україні, фото: youtube.com

За прогнозами економіста, до кінця 2024 року курс долара може сягнути 43 гривень, а максимальна позначка, до якої може дійти валюта, - 44 гривні.

Експерт наголошує, що поточна ситуація на валютному ринку потребує уважного ставлення до заощаджень. Він рекомендує вибирати лише надійні депозити, щоб мінімізувати ризики за умов можливої ​​девальвації гривні.

Читайте також:

ПриватБанк терміново попередив українців: тепер діють нові обмеження та ліміти .

На українців, які виїхали за кордон, чекають нові правила з 1 жовтня: тепер доведеться платити.