Після збору урожаю малини деякі садівники помилково припиняють поливати кущі ягід, вважаючи, що оскільки рослини більше не плодоносять, немає необхідності в додатковій волозі.

Однак це помилка. Малина, як і раніше, потребує води в осінні місяці, і забезпечення належного зволоження перед зимою має вирішальне значення.

Незважаючи на те, що рослини малини перестали плодоносити, їм все одно потрібна вода, щоб підготуватися до холодніших місяців. Фактично, осінь - ідеальний час для проведення останнього і найбагатшого поливу сезону, часто званого «вологозарядним».

Як запевняють агрономи, правильний осінній полив допомагає рослинам запасати вологу на зиму, що необхідно для їхнього виживання в холодну пору року.

Як поливати малину восени:

Після закінчення сезону плодоношення малини немає встановленого графіка поливу. Натомість важливо стежити за рівнем вологості ґрунту. Якщо вона суха, полийте кожен кущ приблизно двома лійками води. Після поливу злегка розпушіть ґрунт, щоб покращити вбирання та аерацію.

Малина: скрін з відео
Малина: скрін з відео

У разі частих осінніх дощів полив може не знадобитися, оскільки природа дбає про потреби у волозі.

Останній полив перед зимою:

Перед настанням зими останній полив має бути ретельним, щоб рослини отримали достатньо води для майбутніх холодних місяців. Цей «вологозарядний полив» має на увазі замочування ґрунту приблизно 30 літрами води на квадратний метр малинової грядки.

Після цього корисно покрити ґрунт мульчів, щоб зберегти вологу та захистити коріння від морозу. Однак якщо осінній сезон особливо дощовий, цей додатковий крок може не знадобитися, оскільки природних опадів буде достатньо.

Читайте також:

Ось чому город наших бабусь давав неймовірний урожай: секрети добрива восени

Ця помилка позбавить вас урожаю: як доглядати полуницю восени

Чим засадити город восени для супершвидкого врожаю: у сусідів очі на лоба полізуть