Угодою про соціальне забезпечення між Україною та Польщею від 18 травня 2012 року запроваджено положення, згідно з якими при визначенні права на отримання пенсії в Україні враховується стаж, накопичений у Польщі. Цю інформацію підтвердили у Державному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Про це пише «dengi»

"Тобто якщо людина має страховий стаж в Україні та працювала в Польщі, то для визначення права на призначення пенсії такі стажі підсумовуються", - йдеться у повідомленні.

За цією угодою, якщо людина має досвід роботи як в Україні, так і Польщі, періоди страхового стажу об'єднуються для підтвердження права на пенсію.

Наприклад, якщо хтось пропрацював 25 років в Україні та ще 6 років у Польщі, він має право на пенсію за старістю в Україні. 2024 року, щоб вийти на пенсію у віці 60 років, людина повинна мати страховий стаж не менше 31 року.

Важливо відзначити, кожна країна розраховує розмір пенсії виходячи з норм свого національного законодавства за стаж, придбаний її території.

Таким чином, угода дозволяє агрегувати страхові періоди, що дозволить особам, які мають досвід роботи в обох країнах, скористатися системами соціального забезпечення як України, так і Польщі.

Читайте також:

В Україну йде потужний антициклон: синоптик розповіла, що буде з погодою

У Британії вже заявили, що Путін ходить із простягнутою рукою, випрошуючи зброю

Стовпи вогню було видно за кілометри: у Росії потужно палав будинок племінника Путіна

Не стало відомого українського футболіста збірної України та "Дніпра". Йому було 42 роки