Купання під гарячим душем – насолода, якою багато хто з нас любить балувати своє тіло. Особливо приємно поніжитися під гарячими струменями води в холодну пору року. Однак, як з'ясовується, цей затишний ритуал може негативно вплинути на нашу шкіру і зіпсувати нашу зовнішність.

Про це повідомляє сайт Express.

Дерматолог Енді Елліс виділяє чотири небажані наслідки, які можуть виникнути при надмірному захопленні гарячими душами:

  1. Сверблячка шкіри: Занадто гаряча вода позбавляє шкіру природних масел, що може викликати зневоднення. Сверблячка по всьому тілу може призвести до серйозного роздратування, а подряпини від сверблячки можуть стати шляхом для інфекцій, представляючи реальну небезпеку і вимагаючи медичного втручання.

  2. Сухість волосся: Не тільки шкіру, а й волосся гаряча вода здатна надмірно обсушити. Волосся стає сухим і ламким, оскільки природні масла видаляються, роблячи шкіру голови більш схильною до лущення.

  3. Надмірна пітливість: Якщо температура води занадто висока, то піт, який щойно був видалений, відразу буде замінений новим. Це пов'язано з тим, що потовиділення зберігається після виходу з душової кабіни.

  4. Старіння шкіри: Зволожуючі креми та маски можуть бути марними, якщо регулярно приймати гарячі душі. Гаряча вода зневоднює та пересушує шкіру, сприяючи появі зморшок.

Для збереження здоров'я шкіри та волосся варто пам'ятати про рекомендовану температуру душу – від 37 до 42 градусів. Холодний душ стимулює кровообіг, зменшує запалення і покращує зовнішній вигляд шкіри і волосся, звужуючи пори шкіри.

Читайте також:

Тепер одяг можна приміряти через смартфон: Google здивував новою функцією

Секрети дуже досвідчених господарок: як випрати одяг, щоб він не полиняв

Як повернути білому одязі колишній колір, якщо він при пранні пофарбувався від інших речей