У грудні 2023 року зміни у військових зарплатах не передбачається, проте структура їхніх доходів тісно пов'язана із виконанням бойових завдань.

Військові отримують різні суми залежно від активності у бойових діях. Наприклад, стрілки, які не беруть участь у цих діях, можуть розраховувати на 20587 грн на місяць. З іншого боку, стрілки, які виконують бойові завдання, одержують значно більше – 50 587 грн. Ті, хто бере участь безпосередньо в бойових діях, можуть розраховувати на максимальні 120 587 грн на місяць.

Зазначимо, що доплати, які раніше надавали всім військовослужбовцям, були скасовані в лютому 2023 року. Тепер структура доплат залежить від конкретної ролі та обов'язків військового.

Додаткові грошові заохочення включають:

  • 30 тис. грн для тих, хто займається розмінуванням поза зоною бойових дій.
  • 50 тис. грн для командирів та штабних військових, які керують частинами, що ведуть бойові дії.
  • 100 тис. грн для військовослужбовців, які проводять розмінування у зоні бойових дій, а також для ракетних військ, артилерії та ППО, які завдають ударів по противнику на відстані.

Переходячи до суспільства, уряд прогнозує, що в середньому зарплата трудящих в Україні становитиме 21 809 грн. у 2024 році.

Це, згідно з оцінками, пом'якшить вплив інфляції та призведе до реального збільшення доходів на 8,5%. Зростання середньої зарплати пов'язане з планами щодо поетапного збільшення мінімальної зарплати. З січня 2024 року вона збільшиться з 6700 до 7100 грн., а у квітні досягне 8000 грн. Цей крок обіцяє значне зростання заробітних плат із забезпеченням сприятливих перспектив для трудящих.