Продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- горох (сухий) – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 60 г;
- капуста білокачанна – 400 г;
- морква – 100 г;
- крупа манна – 4 ст. ложки;
- каррі – 1 ч. ложка;
- куркума - 0,5 ч. ложки;
- паприка – 0,25 ч. ложки;
- соль - 0,75 ч. ложки;
- олія рослинна (для обсмажування) - 3-4 ст. ложки;
- борошно (або манна крупа, або панірувальні сухарі) - для панірування.
Горох потрібно промити кілька разів та залишити на ніч. Потім воду необхідно злити, горох помістити в каструлю, залити окропом, щоб повністю покрити горох. Варимо горох після закипання близько 30 хвилин на слабкому вогні (тривалість варіння залежить від сорту гороху). Піну бажано видаляти.
З готового гороху потрібно злити надлишки води, а сам горох перетворити на пюре за допомогою товкушки.
Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву потрібно натерти на великій тертці. Далі на олії обсмажуємо овочі на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини, до м'якості.
З'єднуємо горохове пюре та тушковані овочі.
Додаємо манну крупу, каррі, куркуму та паприку, солимо.
Перемішуємо до одержання однорідної маси. При необхідності додаємо ще трохи манної крупи.
Змоченими водою руками потрібно сформувати котлетки невеликого розміру і запанувати їх у борошні, манній крупі або панірувальних сухарях.
Обсмажуємо горохові котлетки з капустою на сковороді з олією до підрум'янювання з обох боків. Котлетки смажать швидко, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
важливо!
- Якщо обсмажувати котлети під кришкою, то вони стануть соковитими та збільшаться у розмірі. Якщо ж смажити котлети без кришки, то вироби вийдуть сухі.
Читайте також:
Різке подорожчання овочів: що подорожчало найбільше. Ціни на капусту, моркву, помідори та огірки
Українців уже готують до подорожчання картоплі: коли чекати на стрибок цін
Чи потрібно робити запаси: що відбувається з цінами на продукти