Ціни на часник не перестають дивувати українців. Особливо у весняний період. У багатьох до цього часу запаси часнику вичерпуються, оскільки за неправильного зберігання він починає проростати, стає м'яким і втрачає свої властивості.

Але за старих часів, щоб уникнути псування цього продукту і забезпечити йому довгострокове зберігання, вдавалися до однієї хитрості. Вона полягає у звичайній солі великого помелу.

Отже, що потрібно зробити: підберіть будь-яку зручну для зберігання часнику ємність. Бажано, щоб вона була скляною.

Потім візьміть головки часнику і обережно покладіть їх шарами в цю ємність. Головне, щоб ємність була сухою. Після укладання часнику киньте в ємність кілька великих щіпок солі.

Це дозволить уникнути попадання вологи в ємність, а також забезпечить дезінфікуючу дію на запаси часнику. Таким чином, часник зберігатиметься кілька місяців без псування і без проростання.

Що важливо пам'ятати про зберігання часнику:

Зберігайте часник у прохолодному та сухому місці. Ідеальна температура для зберігання часнику становить від 12 до 18 градусів за Цельсієм.

Не зберігайте часник у холодильнику, якщо ви не плануєте його використовувати найближчим часом. Холодильна температура та вологість можуть призвести до того, що часник почне гнити і втрачати свій смак та аромат.

Не зберігайте часник разом з іншими овочами та фруктами, оскільки часник може поглинати запахи та вологу, що може прискорити процес псування.

Зберігайте часник у сіточках, паперових або текстильних мішках, які забезпечать циркуляцію повітря навколо часнику та допоможуть запобігти скупченню вологи.

Якщо у вас є велика кількість часнику, ви можете зберегти його в сухому і прохолодному місці, наприклад, у підвалі або гаражі, коробках або ящиках з проколотими отворами для циркуляції повітря.

Читайте також:

Це варто спробувати: рецепт пісного плову із соєвим м'ясом.

Доведеться викинути: чим у жодному разі не можна підгодовувати орхідею .

Названо 3 речі, які притягують до будинку біду та неприємності.