Готувати картопляні кульки у фритюрі досить легко. Важливо вибрати якісну картоплю та сир.

Детальний рецепт приготування кульок з картоплі із сиром усередині читайте у нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Готового картопляного пюре має бути вагою від 450 до 500 грам, отже для приготування необхідно взяти достатню кількість картоплі. Очистіть картоплю і наріжте великими або середніми кубиками, потім відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності. Злийте воду і розімніть картоплю товкачем у пюре. Охолодіть пюре і додайте в нього одне яйце і 90 г просіяного борошна. Ретельно перемішайте масу і дайте їй настоятися на 10-15 хвилин, щоб загуснути.

Злегка вологими руками скачайте кульки з картопляного пюре розміром приблизно з волоський горіх. Якщо маса занадто текуча і не ліпиться, додайте ще борошна. Розплющіть кожну кульку в невеликий коржик і покладіть по шматочку сиру в центр. Сформуйте рівну кульку, щоб сир опинився всередині.

У миску розбийте одне яйце, додайте борошно, що залишилося, і влийте молоко. Збийте все віночком до однорідності. Кожну кульку спочатку зануріть у збите яйце, потім запануйте в сухарях. За бажанням, можна знову занурити в яйце і обваляти в сухарях, щоб оболонка була товщою.

У сотейнику розігрійте олію на середньому вогні. Масла має бути достатньо, щоб воно повністю покривало кульки. Опустіть у киплячу олію кілька картопляних кульок і смажте у фритюрі до золотистої скоринки. Готові кульки перекладіть на серветку, щоб стек зайвий жир.

Подавати такі кульки потрібно із соусом. Купила готовий або приготуйте будь-який на свій смак.

Читайте також: