Напередодні командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що актуальність утримання Бахмута зростає день за днем ​​і складатиме місто ЗСУ не будуть, адже оборона Бахмута дозволяє підготувати резерви. Водночас військові аналітики попереджають, що можливе захоплення Бахмута може стати кульмінацією російського наступу на Донеччині. Почувши такі слова, Пригожин виступив із дуже зухвалою заявою.
Так, засновник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин пояснив поточну ситуацію в Бахмуті на прикладі "пиріжка".
8 березня Пригожин заявив, що росіяни захопили весь східний Бахмут. Більше того, відповідаючи на питання про рішення ЗСУ продовжувати оборону Бахмута, він заявив, що для "перемоги" ЗСУ треба буде сформувати угруповання для блокування "вагнерівців" на Бахмутському напрямку.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Пригожина у Telegram-каналі .

Він заявив, що ПВК "Вагнер" контролює більшу частину Бахмута, а ЗСУ з метою заблокувати "музикантів" створили чотири угруповання:
  • одну у Слов'янську - 67 бригада,
  • іншу у Сіверську - 81 та 66 бригади,
  • третю у Часовому Яру
  • останню у Костянтинівці.
"І виходить "пиріжок": начинка – це оточені нами частини ЗСУ (у разі, звичайно, якщо буде повне оточення Бахмута), а оболонка – це, власне, ПВК "Вагнер", — каже підприємець.
За його словами, він стукає у всі двері і б'є на сполох, вимагаючи боєприпасів та підкріплення, щоб ПВК "Вагнер" мала можливість заблокувати ЗСУ, а не навпаки. Адже інакше добровольцям кінець, а " на росіян під Бахмутом чекає величезна катастрофа " , вважає Пригожин.
"У разі, якщо все злагоджено, без амбіцій та істерик зроблять цю спільну роботу, тоді ми блокуємо ЗСУ, а ВСУ нас не блокує. Якщо ні, то всім прийде п*здец", - заявив він на камеру.
За словами Пригожина, він особисто стане "вишнею" у цьому "пиріжку" і разом із "вагнерівцями" опиниться у пастці.
"ЗСУ боротиметься за Бахмут до кінця, і це очевидно. Ми маємо робити свою роботу теж до кінця. Але коли весь світ збирається навколо тебе, то необхідно, щоб хтось з тобою взаємодіяв. Тому ми й стукаємо у всі двері", – резюмував Пригожин.

Читайте також:

Сюжет для нової книги підкинуло життя: російська "королева детектива" втратила чоловіка. Визначною була людина

Трагедія Львівщини: російська ракета впала в житлову зону. Вижили не всі

Нічна ракетна атака Україною: рашисти завдали безліч ударів по мирних містах. Де був приліт і де відключать світло

Чорно-біле фото та скорбота: Тіна Кароль показала подругу, якої не стало під час обстрілів