Завести вдома орхідею – простіше простого. Однак зробити так, щоб заморська красуня регулярно радувала чудовим цвітінням завдання не з легких.

Правильний догляд за рослиною включає:

1. Орхідеї люблять світло та тепло. Ідеальна температура для них 18-22 C. Постав квітку в добре освітлене місце, але намагайся уникати попадання на квітку прямих сонячних променів.

2. Корінням орхідеї не потрібно великого простору, як правило, пересаджувати квітку потрібно тільки якщо вона дійсно більше не поміщається в горщик. Зазвичай це відбувається раз на 1-3 роки

3. Води орхідеям потрібно зовсім небагато, достатньо здійснювати полив один раз на тиждень водою кімнатної температури. При цьому важливо стежити, щоб вода потрапляла на ґрунт, а не на саму рослину.

4. Орхідеї не люблять протягів. Не слід також розміщувати горщик з квіткою в безпосередній близькості від систем опалення – це може спричинити пересихання коріння. Якщо ж орхідею довелося поставити поблизу батареї, необхідно регулярно зволожувати її коріння.

5. Рослину потрібно підгодовувати раз на один або кілька місяців, додаючи у воду для поливу спеціальне добриво для орхідей. Частота і рекомендований період підживлення може змінюватись в залежності від сорту.

6. У період цвітіння за орхідеями потрібно доглядати так само, як і у звичайний час. Після того, як рослина відцвіте, квітконос рекомендується зрізати.

Натомість є спеціальний розчин, який стимулює зав'язування квіток. Так, у літрі води необхідно розчинити столову ложку соку лимона або 2 г лимонної кислоти. Після ретельного перемішування потрібно щотижня цим поливати орхідею під корінь. При цьому розчин повинен потрапити виключно на ґрунт. Листя і стовбур повинні залишитися сухими. Температура повітря в приміщенні при цьому має бути не нижче 24 градусів.

Якщо орхідеї цвітуть, то підтримки здоров'я рослини рекомендується проводити полив раз на місяць.

Лимонний розчин квітникари радять поєднувати з часниковою водою. 3 зубчики подрібнюють за допомогою преса та заливають літром гарячої води. Настоюють добу, а потім проціджують, розбавляють водою у співвідношенні 1:3 і поливають орхідеї раз на 3-4 тижні.

Читайте також:

Орхідея перестане цвісти і швидко засохне: що не любить цю рослину. Головні помилки

Квіти будуть великими і пишними: кілька секретів догляду за орхідеями. Багато хто цього не знав

Орхідея засохла: названі головні помилки, які погрожують вашу квітку