Дуже часто медики на фронті унеможливлюють. Ось тільки їхнє життя теж може обірватися раптово.

Так стало відомо, що у п'ятницю, 3 березня, від російського снаряда під Бахмутом загинула бойовий медик Яна "Яра" Рихлицька.

Про загибель дівчата повідомляють у соціальних мережах — її друзі, побратими та ті, кому вона допомагала.

Відомо, що до повномасштабної війни Яна працювала рекрутером в ІТ. Після повномасштабного вторгнення росіян займалася волонтерством, допомагала цивільним та військовим, а у травні стала добровольцем і приєдналася до ЗСУ.

Друзі Яни стверджують, що дівчина стала ангелом-охоронцем для багатьох бійців, одягнувши медичну форму.

"Ти вклалася в Перемогу, як мало хто робив. Без тебе не відбувалося б наших волонтерських чудес, ти найкраща була у всьому. І в результаті віддала найдорожче. Шкода тільки Перемогу не побачила. Але ти знаєш, що вона буде. Ми не зупинимося, саме через такі, як ти", - поділилися спогадами про подругу Тетяна Зенарт.

Яні було 29 років, вона була волонтером та парамедиком 93-ї бригади Холодний Яр. До свого 30-річчя "Яра" (позивний) не дожила менше місяця - святкувати день народження мала 2 квітня.

Журналіст Мстислав Чернов опублікував відеокадри з Ярою, які зробив близько тижня тому.

"Мої співчуття її сім'ї та друзям. І щира подяка лікарям, медсестрам, санітарам, водіям медичної евакуації, ризикуючи своїм життям рятують наше", - написав він.

Серію зворушливих фото з Яною Рихлицькою опублікував також фотожурналіст Сергій Нуженко.

Жалкують про втрату і самі бійці, які поспішили помститися за відібране молоде життя — підписавши один із снарядів ім'ям Яни.

"Ця дівчинка не шукала виправдання, як це робить 80% населення України та ті, хто втік! Вона залишила все і допомагала військовим, ризикуючи своїм життям", - пишуть бійці в соцмережах.

Читайте також:

Скандал у Москві: вдовам російських військових видають цукерки та ковбасу замість виплат та машин

Залишилось 3 місяці: у розвідці розповіли, коли Путін залишиться без інструментів. Розпочнеться розпад Росії

Показував "стратегічні місця": як виглядає путінський генерал, що роздягався перед солдатами, генерал