Багато любителів картоплі воліють її з білою м'якоттю, але є також сорти з жовтою м'якоттю, які можуть бути ще смачнішими, особливо для приготування пюре. Важливо вміти розрізняти сорти, щоб висадити для себе ту картоплю, яка весь рік радуватиме смакові рецептори.

Детальніше про найродючіші сорти картоплі інформує сайт "На Пенсії".

Один з ранніх сортів з жовтою м'якоттю - це «Міранда», який походить з німецької селекції. Він має відмінний смак і має подовжено-овальні бульби з жовтою шкіркою і м'якоттю, а також неглибокими вічками. Крім того, цей сорт дуже стійкий до фітофтору та появи чорних плям. Бульби цього сорту можуть бути великими або середнього розміру, а їхня невелика кількість на кущі є ще однією перевагою. Сорт «Міранда» також підходить для тривалого зберігання.

Ще один перспективний сорт – це «Коннект», який дозріває у середньому терміні. Він найкраще росте на піщаних та глинистих ґрунтах і має високий імунітет до фітофторозу та альтернаріозу, що дозволяє скоротити витрати на обробку фунгіцидами. Бульби цього сорту середнього розміру мають овальну форму, гладку жовту шкірку та жовту м'якоть. "Коннект" також може зберігатися добре.

Ранньостиглий сорт німецької селекції «Королева Анна» також має рівні, гладкі та красиві бульби. Він стійкий проти парші, вірусів та раку картоплі, а його м'якоть також жовта. Термін вегетації цього сорту становить близько 80-85 днів і підходить для тривалого зберігання.

«Таїсія» - сорт став відомий своєю високою товарністю та відмінним виходом бульб, які мають овальну форму та гладку шкірку жовтого кольору. Бульби «Таїсії» мають дрібне залягання очей та жовту м'якоть. Цей сорт також відомий своєю стійкістю до золотистої нематоди та вірусів.

Середньоранній сорт «Ланорма», з іншого боку, відрізняється своїми смаковими якостями. Бульби мають світло-жовту м'якоть та овальну форму. Цей сорт підходить для приготування різних страв, включаючи пюре та супи. Крім того, цей сорт має високу товарність при зберіганні та високу стійкість до нематоди, раку картоплі, парші, вірусу скручування листя та золотистої картопляної нематоди, що робить його дуже привабливим для фермерів.

Читайте також:

Українців уже готують до подорожчання картоплі: коли чекати на стрибок цін

Як наші бабусі використовували картопляні очищення замість пилососу. Старовинна хитрість

Звичайна картопля може повільно отруювати ваш організм: лікар вказав на важливий нюанс. Повинні знати все