Продукти (на 4 порції):

  • картопля – 250 г;
  • рис – 40 г;
  • морква – 70 г;
  • цибуля ріпчаста - 70 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • борошно - 90 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • олія – 30 мл (2 ст. ложки);
  • цибуля зелена – 10 г;
  • вода – 1,3 л.

У каструлі доводимо до кипіння 1,3 л води та відправляємо туди картопля. Його потрібно очистити та нарізати маленькими кубиками.

Моркву та цибулю очищаємо. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю з морквою до золотистості, приблизно 5 хвилин.
Рис промиваємо і викладаємо в каструлю слідом за картоплею. Варимо 10-12 хвилин.
Щоб приготувати галушки, сир натираємо на середній тертці. Додаємо до сиру щіпку солі та яйце. Перемішуємо та всипаємо борошно. Замішуємо м'яке тісто, з якого формуємо ковбаски, які нарізаємо невеликими шайбами.

Отримані шайбочки приплющуємо вилкою, щоб вони вийшли круглішими і з цікавим малюнком.

Додаємо в суп овочеву засмажку, лаврові листи та сіль. Даємо закипіти.

У киплячий суп відправляємо галушки.

Варимо суп на маленькому вогні ще 5 хвилин та вимикаємо вогонь.
Накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися супу протягом 5-7 хвилин.

Зелену цибулю дрібно нарізаємо.

Розливаємо рисовий суп із сирними галушками по порціях і посипаємо зеленою цибулею.

Читайте також:

Витончено і дуже незвичайно: рецепт фаршированих макаронів з рибними консервами

Чому не потрібно викидати заварку, старий хліб та виливати воду з-під вареної картоплі. Дачникам на замітку

Є один секрет: рецепт млинців на кефірі з цибулею та яйцем

Розмітуть за пару хвилин: рецепт пиріжків з капустяною начинкою в картопляній оболонці