Мало хто знає, але орхідея, що чахне на очах, - це не тільки сигнал про те, що квітці не вистачає поливу або щось недобре сталося з ґрунтом. Швидше за все, неправильно підібрані сусіди по підвіконню.

Отже, якщо ви дійсно любите і цінуєте орхідеї, то краще не експериментувати з їхнім місцем розташування. Флористи кажуть, що багато сортів орхідей воліють стояти окремо від інших, так би мовити в гордій самоті, адже вимагають набагато більше світла та тепла.

З цієї причини варто виділити для орхідеї місце, що максимально відповідає її вимогам до освітлення, повітря та температури.

За відсутності можливості одиночного вирощування орхідеї варто звернути увагу на рослини, які мають схожі "вимоги" до умов утримання. Таке сусідство допускається.

А ось пропаде орхідея однозначно, якщо поставити її поряд з алое, кактусами чи пальмою.

Якщо ж у будинку є будь-які цитрусові рослини, то їх з орхідеєю теж потрібно тримати окремо, тому що вони негативно впливають один на одного.

Крім того, не найкращими сусідами орхідеї стануть благородні троянди та кавове дерево. Виявляється, є багато шансів заразити каву борошнистим червцем (їм уражені практично всі орхідеї, що продаються у нас), троянди - павутинним кліщем, який завжди є на рослинах, що продаються, а цитрусові - щитівкою.

Варто знати також про те, що "примхливі" орхідеї погано переносять квіти, які мають виразний аромат.

Читайте також:

Квіти будуть великими і пишними: кілька секретів догляду за орхідеями. Багато хто цього не знав

Іменини 4 березня: кого треба привітати із Днем ангела. Список імен

Орхідея цвістиме цілий рік: які хитрощі потрібно знати, щоб квітка вас радувала

Навіть на дверях заощадили: росіяни показали свій новітній електромобіль