В це важко повірити, але стара картопля може бути такою ж смачною, як і молода, якщо під час її приготування скористатися однією перевіреною кулінарною хитрістю.

Молода картопля - це особливий вид задоволення. Вона має тонку, напівпрозору шкірку, невеличкий розмір і багато корисних властивостей. Ще б пак, вітаміни групи В, А, Е, К, а також калій, магній, кальцій, натрій, йод, фосфор, сірка та інші допомагають з низкою проблем, починаючи від виведення лишньої рідини з організму, закінчуючи порушеннями роботи серцево-судинної системи.

І хоч користі молодої картоплі старій бульбі, звісно, не набути, але смак можна цілком наблизити. Виявляється, невелика кількість цукру допоможе приготувати страву зі старої картоплі так, щоб вона була не гірше молодої.

Спершу картоплю слід підготувати до варіння та чищення. Для цього неочищену картоплю слід залити холодною водою і залишити на 1,5-2 години. Коренеплоди наситяться водою і будуть вже не такими млявими та зморщеними, завдяки чому почистити їх буде набагато простіше.

Зайва волога в картоплі позначиться також і на смаку. Тому щоб не зварити рідку та водянисту картоплю, в процесі варіння потрібно додати трохи цукру.

Почищену картоплю потрібно залити холодною водою, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і додати 2 шматочки цукру-рафінаду або пару чайних ложок звичайного цукру. Також можна додати 1 чайну ложку лимонного соку.

Важливо!!!

  1. Цукровий пісок має опинитися в каструлі відразу після того, як вода закипить.
  2. Якщо переборщити з дозою цукру, то картопля набуде солодкого присмаку, який зовсім не потрібний. А от якщо дотримуватися рекомендацій, то жодних зайвих смаків не з’явиться.

Цукор – це підсилювач смаку, завдяки йому стара картопля на смак мало чим відрізнятиметься від молодої. А лимонний сік дозволить картоплі не потемніли під час варіння та краще зберегти свою форму та структуру.

Доречі, після завершення варіння картоплі бажано не лише злити воду, а й ненадовго повернути каструлю на плиту. Додаткове розігрівання допоможе забрати залишки води. І цей процес буде дуже доречним перед приготуванням картопляного пюре.

А от якщо кулінар хоче приготувати звичайний гарнір, то картоплю, що залишилася в каструлі, потрібно ще й кілька разів перемішати. За рахунок цього страва придбає цікаву і ледь вловиму "хрустинку".

Читайте також:

Вищий чи перший сорт? Українцям розповіли про головні відмінності у сортах ковбасних виробів

Коли вичерпано всі варіанти: як вивести стійкі жирні плями з кухонних рушників

Чоловіки самі наливатимуть вам келих: як приготувати смачні млинці на пиві. Рецепт