Часто яйця дорогою додому встигають побитися. Інцидент, звичайно, не катастрофічний, але особливо неприємно, якщо ви збиралися ці яйця відварити та пустити на салат.

Якщо ви потрапили в таку ситуацію, не переживайте — є аж два лайфхаки, які допоможуть все швиденько виправити. Перший стане в нагоді, якщо яйцям прийшов кінець і вони зовсім розбилися, а другий - якщо тільки трохи стукнулися і на них з'явилася тріщина.

Отже, у першому випадку потрібно перемістити розбиті яйця у склянку, відокремлюючи при цьому шкаралупу. А далі ємність із цінним вмістом у вигляді білків та жовтків слід поставити у звичайну каструлю, наповнену водою.

Так, за допомогою імпровізованої водяної бані варто довести яйця до готовності.

Незважаючи на їхній непрезентабельний зовнішній вигляд, для додавання в салат або іншу страву, де потрібні подрібнені відварені яйця, вони підходять якнайкраще.

Якщо ж яйця розбиті не повністю, а тільки тріснули, відварити їх можна наступним чином: акуратно помістіть яйця в каструлю з холодною водою і всипте туди 1 ст.л. солі. Після закипання яйця потрібно варити ще 8 хв. Сіль перешкоджатиме витоку білка зі шкаралупи і у вас вийде майже звичайне варене яйце.

Читайте також:

Ніжче не буває: рецепт тонких млинців на молоці з медовим поливанням