Стало відомо про те, що цього року кілька категорій українських пенсіонерів не отримуватимуть підвищення. Так, після індексації пенсій у 2023 році чотири категорії пенсіонерів виявляться без перерахунку.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «apostrophe»

Як відомо, щороку 1 березня відбувається індексація пенсій, і 2023 рік не стане винятком із правил. Проте все не так райдужно, як здається на перший погляд. Справа в тому, що існують такі категорії пенсіонерів, які цього року не отримають надбавок.

Важливо повідомити, що українська влада втілила у реальність спеціальний проект щодо пенсійних виплат. У ньому йдеться про індексацію пенсійних виплат 1 березня 2023 року.

«Не підвищаться внаслідок індексації пенсії працюючим особам, які мають невеликий страховий стаж та розмір пенсії яких не досягає 2 100 грн; пенсії прокурорам; пенсії у розмірі понад максимальний розмір, визначений законом; отримувачам щомісячного довічного грошового утримання», — повідомили пенсіонери України.

На превеликий жаль, питання з пенсіями завжди було актуальним на території України. Багато пенсіонерів не мають можливості не тільки купувати собі ліки, а й просто харчуватися по-людськи.

Читайте також:

Дуже мало: пенсіонерам розповіли, скільки вони отримуватимуть найближчим часом

Майже 4 тисячі: у Пенсійному фонді розповіли, хто отримає підвищені пенсії

Від чого залежатиме розмір вашої пенсії: у Пенсійному фонді дали роз'яснення

Ощадбанк засмутив пенсіонерів та переселенців: до чого потрібно готуватися