Продукти (на 5 порцій):

  • фарш яловичий – 300 г;
  • помідори консервовані в с/с (очищені та нарізані) - 800 г;
  • квасоля консервована червона – 400 г (1 банка);
  • кукурудза консервована – 400 г (1 банка);
  • олія рослинна - 2 ст. ложки;
  • зіра (насіння) - 0,5 чайної ложки;
  • часник сушений – 0,5 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - 1/3 ч. ложки;
  • соль - 1 ч. ложка;
  • перець чилі (для подачі, за бажанням) – 1/3 шт.;
  • петрушка свіжа – 2-3 гілочки.

З кукурудзи та квасолі зливаємо маринад. Квасоля потрібно також промити під проточною водою.

важливо!

  • Замість консервованої квасолі можна взяти суху, проте її потрібно попередньо замочити у великій кількості холодної води на 4-6 годин, а потім відварити до готовності (приблизно 1 годину).

Фарш при необхідності теж потрібно розморозити за кімнатної температури.

Якщо є цілі консервовані помідори, то їх потрібно нарізати невеликими шматочками. Якщо є шкірка – її потрібно видалити.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо туди фарш. Обсмажуємо його, помішуючи та розбиваючи грудочки, 8-10 хвилин, до випарювання рідини.

Додаємо до фаршу консервовані помідори у власному соку. Перемішайте.

Гасимо на середньому вогні 5 хвилин.

Далі перекладаємо овочі та м'ясо зі сковороди в каструлю об'ємом 2,5 літри і ставимо її на вогонь.

У каструлю з томатним соусом додаємо кукурудзу та квасолю.

Вливаємо 1 літр води, додаємо сухий часник, зіру, чорний мелений перець та сіль. Доведемо до кипіння та варимо 10 хвилин на середньому вогні.

Готовий суп знімаємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і даємо можливість настоятися супу приблизно 10 хвилин.

Для подачі гострий перець потрібно нарізати тонкими кільцями, а зелень петрушки дрібно нарізати ножем.

Розлийте мексиканський томатний суп з фаршем, квасолею та кукурудзою по тарілках. У кожну порцію додайте петрушку та кільця гострого перцю до смаку.

Подавайте суп до столу у гарячому вигляді.

Читайте також:

Це варто спробувати: рецепт сирних млинців з цибульною підпалочкою