Продукти (на 5 порцій):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- фарш яловичий – 300 г;
- помідори консервовані в с/с (очищені та нарізані) - 800 г;
- квасоля консервована червона – 400 г (1 банка);
- кукурудза консервована – 400 г (1 банка);
- олія рослинна - 2 ст. ложки;
- зіра (насіння) - 0,5 чайної ложки;
- часник сушений – 0,5 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/3 ч. ложки;
- соль - 1 ч. ложка;
- перець чилі (для подачі, за бажанням) – 1/3 шт.;
- петрушка свіжа – 2-3 гілочки.
З кукурудзи та квасолі зливаємо маринад. Квасоля потрібно також промити під проточною водою.
важливо!
- Замість консервованої квасолі можна взяти суху, проте її потрібно попередньо замочити у великій кількості холодної води на 4-6 годин, а потім відварити до готовності (приблизно 1 годину).
Фарш при необхідності теж потрібно розморозити за кімнатної температури.
Якщо є цілі консервовані помідори, то їх потрібно нарізати невеликими шматочками. Якщо є шкірка – її потрібно видалити.
Додаємо до фаршу консервовані помідори у власному соку. Перемішайте.
Гасимо на середньому вогні 5 хвилин.
Далі перекладаємо овочі та м'ясо зі сковороди в каструлю об'ємом 2,5 літри і ставимо її на вогонь.
Вливаємо 1 літр води, додаємо сухий часник, зіру, чорний мелений перець та сіль. Доведемо до кипіння та варимо 10 хвилин на середньому вогні.
Готовий суп знімаємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і даємо можливість настоятися супу приблизно 10 хвилин.
Для подачі гострий перець потрібно нарізати тонкими кільцями, а зелень петрушки дрібно нарізати ножем.
Розлийте мексиканський томатний суп з фаршем, квасолею та кукурудзою по тарілках. У кожну порцію додайте петрушку та кільця гострого перцю до смаку.
Подавайте суп до столу у гарячому вигляді.
Читайте також:
Це варто спробувати: рецепт сирних млинців з цибульною підпалочкою