Продукти на 9 порцій:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Вишня заморожена – 400 г;
- Лаваш тонкий – 340 г;
- Сир - 230 г;
- Вершки – 130 г;
- Цукор – 120 г;
- Яйця – 2 шт;
- Крохмаль – 1 ст. ложки.
важливо!
- Вишню потрібно заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб у потрібний час вона встигла розморозитися;
- Лаваш діставайте з упаковки в останню чергу, оскільки він швидко сохне на відкритому повітрі.
В іншій мисці з'єднайте яйця і сметану, трохи збийте до однорідності.
Цукор, що залишився, з'єднайте з 1 ст. ложкою крохмалю, перемішайте.
Духовку увімкніть для розігріву до 180 градусів.
Форму для випікання краще використовувати роз'ємну (моя - діаметром 26 см). Застеліть форму листом лаваша так, щоб краї сформували бортик заввишки 2-3 см.
Розподіліть по дну форми з лавашем 2-3 ст. ложки соусу зі сметани та яєць.
Накрийте вишню ще одним листом лаваша, а поверх розподіліть солодкий сир і 2-3 ст. ложки сметанно-яєчної суміші.
Потім знову викладіть лист лаваша та вишню. Присипте цукром та крохмалем.
Потім покладіть останній лист лаваша. Зверху вилийте сметанно-яєчний соус, що залишився.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікайте пиріг з лаваша з вишнею та сиром 30 хвилин.
Читайте також:
Різке подорожчання молочки: скільки зараз коштує молоко, олія та вершки
Ніжно та чарівно: незвичайний рецепт приготування кави з молоком та додаванням халви
Сир, плавлений сир і какао: рецепт незвичайних сирників, яких закохаєтеся