Продукти на 9 порцій:

  • Вишня заморожена – 400 г;
  • Лаваш тонкий – 340 г;
  • Сир - 230 г;
  • Вершки – 130 г;
  • Цукор – 120 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Крохмаль – 1 ст. ложки.

важливо!

  • Вишню потрібно заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб у потрібний час вона встигла розморозитися;
  • Лаваш діставайте з упаковки в останню чергу, оскільки він швидко сохне на відкритому повітрі.
З'єднайте сир із половиною цукру в окремій мисці.

В іншій мисці з'єднайте яйця і сметану, трохи збийте до однорідності.

Цукор, що залишився, з'єднайте з 1 ст. ложкою крохмалю, перемішайте.

Духовку увімкніть для розігріву до 180 градусів.
Форму для випікання краще використовувати роз'ємну (моя - діаметром 26 см). Застеліть форму листом лаваша так, щоб краї сформували бортик заввишки 2-3 см.

Розподіліть по дну форми з лавашем 2-3 ст. ложки соусу зі сметани та яєць.

Викладіть наступний лист лаваша та розподіліть 2 ст. ложки сметанно-яєчної суміші. Зверху розподіліть половину вишні та присипте половиною суміші цукру та крохмалю.

Накрийте вишню ще одним листом лаваша, а поверх розподіліть солодкий сир і 2-3 ст. ложки сметанно-яєчної суміші.

Потім знову викладіть лист лаваша та вишню. Присипте цукром та крохмалем.

Потім покладіть останній лист лаваша. Зверху вилийте сметанно-яєчний соус, що залишився.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку.

Випікайте пиріг з лаваша з вишнею та сиром 30 хвилин.

Визволяйте пиріг з форми не відразу, тому що гарячий вишневий сік буде рідким і виллється з пирога. Коли пиріг охолоне, завдяки крохмалю сік стане густішим і залишиться у пирозі при розрізанні.

Читайте також:

Різке подорожчання молочки: скільки зараз коштує молоко, олія та вершки

Ніжно та чарівно: незвичайний рецепт приготування кави з молоком та додаванням халви

Сир, плавлений сир і какао: рецепт незвичайних сирників, яких закохаєтеся