У той час як у В'єтнамі поєднали каву з чаєм, отримавши напій юаньян, фудблогери та любителі нових смакових відтінків вигадали каву з халвою. Виходить досить насичений напій із густою консистенцією та незвичайним смаком.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦукру для цього рецепту, що абсолютно зрозуміло, не потрібне. Рекомендується почати з 50 г халви на 120 мілілітрів кави, проте завжди є місце експерименту.
Продукти на 2 порції:
- кава натуральна мелена - 12 г;
- вода холодна – 250 мл;
- халва - 100 г;
- молоко - 100 мл;
- цукор (додатково, за бажанням) – за смаком.
Заварюємо кави будь-яким зручним та звичним способом: у турці, кавомашині або гейзерній кавоварці. Якщо в турці або гейзерці, краще процідити через ситечко в чашки.
Халву потрібно розфарбувати, розламуючи на середні шматочки, і перекласти в склянку для збивання (трохи халви можна залишити для подачі).
Молоко потрібно нагрівати до гарячого стану, але не кип'ятити, і залити їм халву.
Занурювальним блендером збиваємо халву з молоком - має вийти однорідна густа шовковиста суміш.
До кави додаємо суміш молока з халвою, рівномірно розподіляючи і перемішуємо. Всипаємо цукор до смаку для більшої солодощі, якщо солодощі халви буде недостатньо.
Читайте також:
Ресторанна подача: рецепт курячого супу з гарбузом, плавленим сирком та рисом
За електрику тепер доведеться платити більше: розкрито деталі
Різке подорожчання молочки: скільки зараз коштує молоко, олія та вершки