У той час як у В'єтнамі поєднали каву з чаєм, отримавши напій юаньян, фудблогери та любителі нових смакових відтінків вигадали каву з халвою. Виходить досить насичений напій із густою консистенцією та незвичайним смаком.

Цукру для цього рецепту, що абсолютно зрозуміло, не потрібне. Рекомендується почати з 50 г халви на 120 мілілітрів кави, проте завжди є місце експерименту.

Продукти на 2 порції:

  • кава натуральна мелена - 12 г;
  • вода холодна – 250 мл;
  • халва - 100 г;
  • молоко - 100 мл;
  • цукор (додатково, за бажанням) – за смаком.

Заварюємо кави будь-яким зручним та звичним способом: у турці, кавомашині або гейзерній кавоварці. Якщо в турці або гейзерці, краще процідити через ситечко в чашки.

Халву потрібно розфарбувати, розламуючи на середні шматочки, і перекласти в склянку для збивання (трохи халви можна залишити для подачі).

Молоко потрібно нагрівати до гарячого стану, але не кип'ятити, і залити їм халву.

Занурювальним блендером збиваємо халву з молоком - має вийти однорідна густа шовковиста суміш.

До кави додаємо суміш молока з халвою, рівномірно розподіляючи і перемішуємо. Всипаємо цукор до смаку для більшої солодощі, якщо солодощі халви буде недостатньо.

Читайте також:

Ресторанна подача: рецепт курячого супу з гарбузом, плавленим сирком та рисом

За електрику тепер доведеться платити більше: розкрито деталі

Різке подорожчання молочки: скільки зараз коштує молоко, олія та вершки