Продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- курячі стегна - 450 г;
- гарбуз (очищений) - 250 г;
- рис – 100 г;
- сир плавлений – 1 шт. (70 г);
- картопля – 300 г;
- цибуля ріпчаста - 150 г;
- часник – 2 зубчики;
- куркума - 1 ч. ложка;
- приправа овочева універсальна (за бажанням) – 1 ч. ложка;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- лавровий лист - 1 шт;
- перець запашний горошком - 2 шт;
- олія рослинна - 2 ст. ложки;
- зелень свіжа (кріп, петрушка) – невеликий пучок;
- вода - 2 л.
Курячі стегна промиваємо, кладемо в каструлю, вливаємо 2 л води. Додаємо лавровий лист та запашний перець горошком. Доводимо до кипіння та варимо близько 30 хвилин на невеликому вогні. При необхідності знімаємо пінку.
Очищений лук нарізаємо невеликими кубиками.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю 3-4 хвилини.
Очищений гарбуз натираємо на великій тертці.
Додаємо гарбуз до цибулі та готуємо ще 3-4 хвилини.
Всипаємо чорний мелений перець та куркуму. Перемішуємо та готуємо ще 1 хвилину. Знімаємо з вогню.
Відварені курячі стегна витягаємо з каструлі на тарілку.
Курячий бульйон проціджуємо (за бажання) і повертаємо в каструлю.
Куряче м'ясо відокремлюємо від кістки та розбираємо на волокна або нарізаємо довільними шматочками.
Очищену картоплю нарізаємо середніми кубиками.
Рис ретельно промиваємо.
У бульйон відправляємо рис, картопля та засмажку. Доводимо до кипіння, варимо на маленькому вогні близько 15 хвилин.
Додаємо в суп сир та овочеву приправу. Солимо і перчимо на смак. Готуємо приблизно 10 хвилин. Періодично помішуємо, щоб сир розчинився.
Додаємо нарізану зелень та перемішуємо. Через 1 хвилину знімаємо каструлю з вогню.
При подачі кожну порцію супу можна додатково посипати подрібненою зеленню.
Читайте також:
За електрику тепер доведеться платити більше: розкрито деталі
Багато хто не здогадувався: як насправді потрібно зберігати яйця - гострим кінцем вгору чи вниз
Швидко та незвичайно: рецепт салату з вермішелі швидкого приготування та ковбаси