Про це не було відомо заздалегідь, більше того, Білий дім неодноразово заявляв, що організувати його зовсім нереально, адже забезпечити безпеку президента США у країні, що воює, неможливо. Крім того, раніше в Україну президент США приїжджав у далекому 2008 році. Однак Джо Байден сьогодні, 20 лютого, зробив мега важливий крок в історії двосторонніх відносин США та України.

Встигла привітати американського лідера та перша леді України Олена Зеленська. У супроводі дружини Володимира Зеленського вона зустрілася з Байденом на порозі Маріїнського палацу – церемоніальної резиденції президента України.

Для знакової події перша леді обрала особливу брошку.

Так, на вкороченому пальті темно-синього кольору від українського бренду AMG можна помітити брошню у вигляді пензля калини, що є одним із символів нашої країни. Особлива прикраса зроблена із золота та перлин, що замінюють червоні ягоди рослини.

Крім того, Зеленська одягла широкі штани від українського дизайнера Артема Клімчука та чорний гольф. Елегантний та стриманий образ доповнювала відповідна зачіска – зібраний ззаду низький пучок.

До речі, стало відомо, що Президент США Джо Байден остаточне рішення здійснити свій візит до Києва ухвалив у п'ятницю, 17 лютого, після зустрічі із високопоставленими членами своєї команди національної безпеки в Овальному кабінеті. Про це повідомляє CNN , з посиланням на радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

Читайте також:

По 4 тисячі гривень на місяць: хто з українців зможе отримати нові виплати