Смачна сімейна вечеря – це добра традиція у багатьох сім'ях. Але часом здивувати своїх домочадців дуже непросто.

Однак є низка рецептів, які дозволять вразити своїх коханих. Про один такий рецепт приготування курячих бердишок з рисом і овочами читайте в нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Усі інгредієнти перед приготуванням необхідно вимити, обсушити, почистити овочі. З консервованої кукурудзи та горошку злити рідину.

Для початку у великій і глибокій сковороді необхідно розігріти олію. Викласти туди курячі стегна і обсмажити з двох боків до золотої скоринки.

Цибулю, часник та помідор слід нарізати дрібними кубиками. Те саме слід провернути з болгарським перцем і морквою.

Обсмажені курячі стегна перекладає на тарілку, а в сковороду всипаємо цибулю та часник, смажимо все це 2 хвилини на великому вогні. Через час потрібно додати до засмаження моркву, а ще через кілька хвилин - помідор і перець.

Тепер готуємо рис. Його потрібно промити під проточною водою і відкинути на сито, щоб стекла зайва рідина.

Далі в сковороду насипають рис, спеції та прянощі, все ретельно перемішати. Обсмажуємо рис кілька хвилин. Поверх рису та овочів, немов на подушку, слід викласти обсмажені курячі стегна. Тепер вливаємо туди воду і доводимо все до кипіння. Після того як закипить, потрібно накрити кришкою і гасити на маленькому вогні 15 хвилин.

Після закінчення цього часу слід вийняти зі сковороди реберця і додати до рису кукурудзу і горошок, і все перемішати. Далі потрібно вкласти назад стегна, тільки іншою стороною, накрити кришкою і ще раз протушкувати 10 хвилин.

Ваша смачна вечеря готова. Смачного!

Читайте також: