У Міністерстві фінансів України вирішили змінити умови сплати податку на нерухомість. Передбачається, що новим наказом буде введено в дію нову форму декларації (доповнено адреси, термін використання пільги).

Повідомляється, що цього року потрібно буде сплатити податок за 2022 рік. Докладніше про це інформує сайт "На Пенсії", посилаючись на роз'яснення Державної податкової служби.

Нововведення торкнеться тих, хто є власником квартири, площа якої становить від 60 квадратів, та будинки площею від 120 квадратів.

У службі роз'яснили, що якщо є і квартира і будинок, то їхня загальна площа не повинна бути більшою за 180 квадратів. Водночас держава звільняє від необхідності сплачувати податок за нерухомість тим українцям, у кого житло перебуває в окупації чи територію ведення бойових дій.

Важливо наголосити, що податок на нерухомість залишається у місцевому бюджеті конкретного населеного пункту. Тому органам місцевого самоврядування дозволяють зменшувати розмір податку. А ось збільшити його не можна буде. Розмір податку у кожному місті свій. Якщо нерухомість має кілька власників, то і квадратура ділиться на всіх. І якщо за однією людиною закріплено менше, ніж передбачає податок, то не слід сплачувати його до скарбниці.

Читайте також: