Напевно, кожна людина на нашій планеті стикалася з проблемою, коли вона не може заснути. Справа в тому, що це досить поширена ситуація і професійні лікарі вирішили дати три цінні поради, як швидко заснути.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «focus»

Як повідомляється, будь-яка людина може мати проблеми зі сном. Це трапляється через стрес, стан тривоги, здоров'я, і ​​не тільки.

Професійний лікар вирішив розповісти, як швидко і просто заснути навіть при стані тривоги. Також він зазначив, що, наприклад, у Британії кожна п'ята частина місцевих жителів не може заснути по 2-3 години. Для того, щоб з цим впоратися, є один дуже простий спосіб.

"Насправді для опису цього є фраза, яка називається "парадоксальний намір", коли ви кидаєте собі виклик не спати, і це обманює розум, змушуючи його заснути. Все, що вам потрібно зробити, це лягти в ліжко, тримати очі відкритими, наскільки це можливо, і повторювати фрази "не засинай" або "я не засну". Ваші м'язи очей повинні швидко втомитися, і, сподіваюся, ви скоро заснете", - розповів експерт у сфері медицини.

Крім цього, лікар назвав і інший спосіб, поділившись: «Для цього вам потрібно притиснути язик до неба протягом усієї вправи, одразу за зубами. Потім видихніть через рот. Далі закрийте рота і вдихайте через ніс протягом чотирьох секунд. Потім затримайте подих на сім секунд. Тепер, коли обидва пункти 4–7 виконані, ми переходимо до пункту 8. Видихайте через рот повітря протягом восьми секунд. Повторюйте це, доки не заснете».

Важливо зауважити, що це ще не все, оскільки існує третій спосіб. Так, лікар відкрив ще один важливий секрет.

«Пройдіться з того, з чого складався ваш день, поки ви лежали в ліжку, але робіть це, починаючи з того моменту, коли ви лягаєте в ліжко ввечері. Робіть все у зворотному порядку. Це очистить ваш розум від будь-яких турбот, і це буде трохи складніше та буденніше, ніж проходження дня у правильному порядку», – поділився лікар.

Читайте також:

Не давитесь бутербродами: що корисного та ситного можна з'їсти без шкоди для здоров'я, коли відключили світло та газ

Для міцного здоров'я та гарного настрою: як правильно приготувати узвар

Серйозний удар по здоров'ю: які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі