Інгредієнти:

  • пекінська китайська капуста 0,5 шт.;
  • м'ясний фарш 350 грам;
  • морква 1 штука;
  • пропарений рис 0,3 склянки;
  • сіль 0.5 чайн.
  • перець чорний мелений на смак.
Для соусу:
  • томатний соус 2 ст. л.;
  • сметана 3 стол.
  • вода 300 мл;
  • сіль за смаком.
Пекінську капусту потрібно розібрати на окреме листя, опустити на 5 хвилин у гарячу воду. Вийняти, остудити, гострим ножем акуратно зрізати потовщення.

Для начинки рис добре промиваємо в теплій проточній воді до прозорої. У каструлю наливаємо воду, солимо і відварюємо рис протягом 10 хвилин до напівготовності. Далі рис потрібно відкинути рис на друшляк і промити холодною водою.

Тим часом готуємо м'ясний фарш. Його найкраще зробити зі свинини та яловичини у рівних пропорціях.

Моркву очищаємо, миємо та її потрібно натріть на дрібній тертці.

Змішуємо в мисці рис, фарш та моркву. Солимо і перчимо. Якщо фарш вийшов дуже щільним, потрібно додати трохи холодної води.

Загортаємо фарш у лист, віддаючи форму голубця.

У миску наливаємо воду, додаємо сметану та томатний соус. Перемішуємо. Солимо і перчимо на смак.

Голубці потрібно залити соусом, що вийшов, який повинен майже повністю їх покрити. Ставимо каструлю із голубцями на середній вогонь і доводимо до кипіння. Далі вогонь потрібно зменшити до мінімального, закрити кришкою та готувати протягом однієї години.

Читайте також:

Українців уже готують до подорожчання картоплі: коли чекати на стрибок цін

Захочеться з'їсти пару штук: як зробити ніжний банановий кекс у мікрохвильовій печі за 5 хвилин

Як швидко почистити часник, щоб не пахли руки. Прості способи