Ось уже кілька місяців відключення електроенергії в Україні регулярні, а отже час від часу виникає питання зберігання продуктів. Ще б пак, без електрики холодильник може виконувати свої функції максимум 4-6 годин. Якщо світла немає довго, то багато хто починає виносити продукти на балкон або вішати пакети за вікно. Ось тільки виявилося, що таке зберігання продуктів є небезпечним.

Мало хто знає, але рекомендована максимальна температура в холодильнику становить близько 4 градусів за Цельсієм. На вулиці навіть узимку часто буває тепліше.

Друга проблема - це ризик зараження їжі, залишеної на балконі чи підвіконні, птахами чи комахами. У холодильнику у цьому плані безпечно. Ще б пак, коли ми виносимо продукти на вулицю, то у нас немає можливості контролювати те, що з ними там відбувається.

При зберіганні продуктів слід звертати увагу на:

  • патогенні бактерії та зростання їх кількості, адже вони можуть спричинити отруєння;
  • бактерії, що з'являються під час ферментації чи псування, впливають на смак їжі;
  • причини, через які кількість бактерій може зростати.

Що впливає на зростання та розвиток шкідливих бактерій:

  • вологість;
  • температура навколо та всередині їжі (найкраще бактерії розвиваються в межах температури від 5 до 60 градусів);
  • сонячні промені;
  • умови харчування;
  • дотримання чистоти;
  • кількість солі у продукті;
  • можливі забруднення навколо (через тварин чи екологічну ситуацію).

Таким чином, тільки холодильник або морозильник мають ідеальні умови для зберігання їжі, які не дозволяють розвиватися бактеріям, які можуть бути шкідливими для людини.

Читайте також:

Названі квіти, які приносять у будинок біди та нещастя. Краще їх позбутися

Це просто насолода: рецепт найніжнішого пирога з лавашу з сиром та замороженою вишнею

Хитрість наших бабусь: як швидко вивести пляму на килимі, якщо ви її забруднили